Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat la întoarcerea de la Dubai unde se antrenează, că nivelul în circuitul WTA este acum unul destul de ridicat şi că va fi o mare provocare pentru ea să se apropie de primele 10 locuri ale clasamentului mondial.

Ea a explicat că în perioada cât a fost suspendată pentru dopaj i-a fost greu să se uite la meciurile de tenis ştiind că nu poate juca.

"În perioada aceasta vă spun sincer că nu m-am uitat foarte mult la tenis pentru că era cumva o suferinţă să mă uit şi să ştiu că nu am voie să joc. Dar nivelul pot să spun este destul de ridicat, cel puţin în top 10 fetele au o putere extraordinară şi joacă un tenis bun. Ştiu şi eu cum e să fii în top 10, tot timpul eşti pregătit. Aşa că va fi greu şi o mare provocare pentru mine să mă apropii de top 10", a afirmat ea pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit Agerpres.

Întrebată ce părere are despre faptul că tatăl său crede că va fi numărul 1 mondial din nou, jucătoarea a răspuns: "Tata a avut mereu încredere exagerată în mine. Nu o să-l contrazic, dar va fi destul de greu. Este un vis mult prea departe să spun că voi ajunge iar numărul 1 mondial. Am fost acolo, e deosebit să fii acolo, dar e foarte greu".

"Presiunea publicului nu va mai fi negativă în niciun sens. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea necondiţionată, chiar a fost ceva unic. Vreau să mulţumesc şi sponsorilor mei pentru că m-au susţinut şi nu au crezut nicio clipă în ceea ce s-a întâmplat. Iar românilor ce pot să le spun, a fost o susţinere necondiţionată din partea lor, lucru care m-a ajutat să lupt până la capăt să arăt adevărul. Sincer, mi-ar plăcea să câştig orice trofeu de Grand Slam, nu contează. Dar visăm acum, să ne trezim la realitate şi să o iau pas cu pas pentru că va fi o întoarcere destul de dificilă", a adăugat jucătoarea română.

Simona Halep a menţionat că va discuta cu avocaţii săi despre deschiderea unor procese prin care să recupereze prejudiciul cauzat de suspendarea pentru doping: "Când am primit decizia TAS şi am vorbit cu avocaţii eram foarte bucuroasă. Vom discuta pe parcurs acest aspect (n.r. - deschiderea de noi procese) şi voi face tot ceea ce trebuie. Pentru că a fost incorect tot ce s-a întâmplat. Mouratoglou... de fapt echipa şi implicit şi el mi-au recomandat aceste suplimente. Sunt convinsă că nu a făcut-o cu rea intenţie sau cu alte lucruri greşite, dar a fost o greşeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump. Însă a fost o greşeală, atâta tot, nicio intenţie de doping".

Jucătoarea a menţionat că jignirile şi criticile din ultima perioadă au motivat-o să lupte şi mai mult pentru a arăta adevărul.

"Chris Evert mi-a scris primul mesaj după decizia TAS, dar şi multe fete din circuit. Le mulţumesc tare mult pentru că susţinerea lor a contat extrem de mult. Totuşi au crezut necondiţionat în mine şi ăsta e un lucru deosebit. Am primit mesaje frumoase. Nu am absolut nimic să îi transmit Serenei Williams pentru că nu am luat absolut nimic negativ. Fiecare e liber să declare orice doreşte. Au fost multe critici, multe jigniri la adresa mea, dar... pe mine m-au motivat să lupt zi de zi să arăt adevărul. Şi cei care m-au susţinut au fost mult mai mulţi şi mai importanţi", a precizat ea.

"Eu sunt bine, sunt împăcată sufleteşte pentru că ştiu că nu am făcut absolut nimic, s-a şi dovedit acest lucru. E un moment mai dificil să dau eu sfaturi tinerilor sportivi, dar le doresc să aibă încredere în ei şi să facă tot ceea ce pot ei pentru a reuşi în tenis şi să respecte tenisul, aşa cum am făcut şi eu şi am să fac întotdeauna", a mai spus Simona Halep.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri