Consiliul Politic Naţional al PSD a decis prin vot, să propună pentru funcţia de ministru al Muncii pe Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei pe Natalia Intotero.

"Am votat în cadrul Consiliului Politic Naţional nominalizarea a doi colegi pentru Ministerul Muncii şi pentru Ministerul Familiei în persoana doamnei Bucura-Oprescu pentru Ministerul Muncii şi doamna Natalia Intotero pentru Ministerul Tineretului şi Familiei. (...) Sunt două doamne... doamna Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei de administraţie din Parlamentul României şi cu o experienţă clară în această zonă şi doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta, în acest moment, a Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, deci două doamne atât cu activitate şi politică, dar şi cu activitate în Parlament", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Cele două funcţii de ministru au devenit vacante după demisia Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei şi a lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii.

Cine este Simona Bucura-Oprescu, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii

Simona Bucura-Oprescu s-a născut la 2 aprilie 1980, conform CV-ului publicat pe Camera Deputaților.

În 2009, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice - Specializarea Finanţe-Bănci din cadrul Universităţii de Stat din Craiova şi, apoi, a urmat studii postuniversitare în Managementul Afacerilor Interne în cadrul Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'' - Colegiul Naţional de Afaceri Interne. În 2011, a finalizat Masteratul în Relaţii Internaţionale şi Programe Europene din cadrul Academiei de Poliţie, iar în 2014, cursuri postuniversitare în Securitate Naţională în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii ''Mihai Viteazul''.

În administraţia judeţului Argeş, a îndeplinit rolurile de: reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş în Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone cu funcţia de vicepreşedinte (2005-2012), consilier judeţean secretar al Comisiei Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement (2004-2008), consilier judeţean, membru al comisiei Buget Finanţe Studii Prognoze şi Relaţii Internaţionale (2008-2011), membru al Consiliului de administraţie al Spitalului Rucăr (2006-2008) şi al Consiliului de Administraţie al Bibliotecii Judeţene ''Dinicu Golescu'', vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş (2011-2012).

În 2005-2010, a fost manager general al firmei de producţie publicitară Top Image.

Din 2012, a devenit deputat în Parlamentul României, Circumscripţia electorală Argeş, pe listele Partidului Social Democrat. În legislatura 2012-2016, a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, din iulie 2016 îndeplinind rolul de vicepreşedinte. În 2016-2020, a fost membră a Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului: secretar până în octombrie 2020 şi vicepreşedinte din octombrie 2020; şi membră a Comisiei pentru afaceri europene. Din 2020, este preşedintă a Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. A făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Naţională, ocupând poziţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (februarie 2018 - iunie 2020), conform sursei citate.

Deţine şi funcţia de secretar executiv al PSD Argeş, conform https://psdarges.ro/.

Cine este Natalia Intotero, propusă pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Natalia-Elena Intotero s-a născut la 14 ianuarie 1976, în judeţul Hunedoara. A absolvit Liceul pedagogic "Sabin Drăgoi" Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română (2002-2006), obţinând diploma de profesor, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaţilor, https://www.cdep.ro/.

A urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A absolvit un curs postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008), apoi Colegiul Naţional de Apărare (2009) şi a urmat cursuri de management educaţional (2011-2013).

A fost institutor la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" din Brad (sept.1995 - iun. 2004), apoi profesor (iun.-aug. 2004) şi profesor-grad didactic I (aug.2004 - iun.2008) la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" din Brad. În iunie 2008, a fost numită director la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" din Brad, mandat încheiat în martie 2009. Între octombrie 2009-martie 2011 a fost director adjunct al Colegiului Naţional "Avram Iancu" din Brad şi din martie 2011 - profesor la acelaşi colegiu.

Consilier municipal Brad (iun.- aug. 2004) şi consilier judeţean în Consiliul Judeţean Hunedoara (aug.2004 - iun.2008), fiind membru în: Comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională; Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti; Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, Vicepreşedinte al Comisiei Juridice; Consiliul Director Direcţia Gen. pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara.

În perioada martie - octombrie 2009 a fost secretar de stat pentru Relaţii Interinstituţionale în Ministerul Afacerilor Externe, iar în perioada mai - decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni - Ministerul Afacerilor Externe.

La alegerile legislative din 2012 a fost aleasă deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara, colegiul uninominal nr. 2. În legislatura 2012-2016 a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă, precum şi vicelider (din sept. 2016) al Grupului parlamentar al PSD. A fost membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi membru supleant în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (până în iun. 2015).

În legislatura 2016-2020, a fost vicelider al Grupului parlamentar al PSD (sept. 2016-febr. 2018), vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă (până în febr. 2018). A fost membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală. A fost preşedinte al Comisiei de validare (din oct. 2020).

Natalia-Elena Intotero a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în cabinetul Vioricăi Dăncilă între ianuarie 2018 şi noiembrie 2019. Activitatea sa de ministru a fost întreruptă în perioada aprilie-iunie 2019 din cauza candidaturii pentru Parlamentul European.

Al treilea mandat de deputat a fost validat la data de 21 decembrie 2020. Natalia-Elena Intotero este preşedinte al Comisiei pentru învăţământ şi membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi în Comisia de validare. Este vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia (din apr. 2023), potrivit site-ului Camerei Deputaților.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri