Unitățile de învățământ antepreșcolare și preșcolare, precum grădinițele, vor fi obligate să instaleze camere video și să permită oricând accesul părinților pentru a vizualiza imaginile captate de acestea, prevede o propunere legislativă pentru modificarea art.66 din Legea învăţământului preuniversitar nr.198/2023.

Propunerea a fost inițiată de către deputații PSD Eugen Bejenariu, Dumitrița Glica și Ciprian-Constantin Șerban și vine în contextul creșterii violenței în unitățile de învățământ, potrivit Expunerii de Motive.

”Unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar, din sistemul public și privat, au obligația de a instala sisteme de monitorizare audio-video în sălile de clasă, exteriorul clădirilor, pe holuri, în sălile de mese și sălile de festivități”, se menționează în textul proiectului.

De asemenea, unitățile de învățământ vor fi obligate să transmită părinților modalitatea prin care aceștia pot accesa camerele pe toată perioada cât copilul se află în incintă.

”Ministerul Educației își propune, printr-o serie de proiecte, gestionarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a faptelor de violență verbașă, fizică, emoțională. sexuală, social, bullying, etc. pe fondul creșterii alarmante a fenomenului de agresivitate și violenței în mediul școlar”, spun inițiatorii proiectului.

Pentru a intra în vigoare, propunerea de modificare a legii trebuie să treacă de Parlament și să fie promulgată prin decret prezidențial în Monitorul Oficial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri