O iniţiativă legislativă a PNL, care prevede ca biletele de transport cu trenul rămase neutilizate de către pensionari să poată fi transformate în sume la dispoziţia acestora, a fost depusă miercuri la Parlament, scrie Agerpres.

"Astăzi am înregistrat la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor o iniţiativă legislativă solicitată de către Organizaţia Seniorilor Naţionali Liberali. Aceştia au propus ca biletele de transport cu trenul rămase neutilizate de către pensionari să poată fi transformate în sume la dispoziţia acestora. Venim cu această iniţiativă legislativă pentru a face dreptate în valorificarea unui drept care se află la dispoziţia pensionarilor din România: în proporţie de aproximativ 80% acest drept rămâne nevalorificat pentru că el nu este utilizat", a anunţat, miercuri, liderul grupului parlamentar al deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că speră ca acest proiect de act normativ să fie susţinut de toate grupurile parlamentare şi să aibă un parcurs legislativ urgent.

"Proiectul de lege urmează să intre în procesul legislativ în perioada următoare", a precizat Andronache.

Potrivit proiectului, "călătoriile care nu au fost efectuate în cursul anului vor fi compensate în bani, care vor fi viraţi beneficiarilor odată cu plata primei pensii a anului următor. Calculul compensaţiei se stabileşte prin Ordin al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale".

Iniţiatori ai proiectului sunt deputaţii PNL Gabriel Andronache, Lucian Bode, Gigel Ştirbu, Florin Roman Laurenţiu Dan Leoreanu, Virgil Popescu.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri