În ultimii ani, transformarea digitală a atins numeroase domenii, dar unul dintre cele mai notabile efecte se observă în procesul de recrutare, unde inteligența artificială și automatizarea au început să joace roluri centrale. O analiză a peste 1 milion de interviuri automatizate și realizate fără intervenție umană evidențiază cifre alarmante, accentuând necesitatea urgentă de a adopta inteligența artificială și automatizarea în procesele de HR, arată datele de la compania Happy Recruiter, dezvoltator al robotului de recrutare Dora.

Interviuri fără intervenție umană

Un număr mediu de 18,58 candidați eligibili pentru un job realizate fără nicio intervenție umană demonstrează o sarcină administrativă enormă pe umerii echipelor de HR. Durata medie a unui interviu este de doar 3 minute și 59 secunde, o eficiență posibilă doar prin automatizare, ceea ce contrastează puternic cu metodele tradiționale.

Cele mai multe aplicări la joburi au fost înregistrate în anul 2021 pe data de 20 aprilie, o zi de marți, iar în 2022 pe data de 18 noiembrie într-o zi de vineri. Anul 2023 a avut ziua de miercuri, 26 aprilie 2023, zi cu cele mai multe interviuri, iar în 2024, pe data de 28 februarie, tot într-o zi de miercuri.

54.02% dintre interviurile candidaților realizate cu ajutorul robotului de recrutare pentru diverse joburi sunt finalizate cu succes, subliniind o discrepanță între efortul investit și rezultate, dacă interviurile ar fi realizate manual de către recrutorii umani.

32% din candidați cer salarii mai mari, reflectând decalajul de așteptări pe piață

32.20% din candidați solicită salarii peste oferta inițială, cu o diferență medie de 27.18%, accentuând decalajul dintre așteptările candidaților și realitățile pieței. Motivele principale pentru care Dora, robotul de recrutare respinge candidații includ neconcordanțele salariale și criterii precum competențele lingvistice. Pe de altă parte, candidații refuză ofertele de muncă predominant din cauza tipului de program solicitat de angajator și al locației, sugerând o flexibilitate crescută în opțiunile de lucru remote.

„Aceste date sunt un apel clar către adopția tehnologiei moderne pentru a face față acestor provocări. Tehnologia nu este doar un lux, ci o necesitate absolută pentru a menține competitivitatea și eficiența în industria HR”, spun reprezentanții Happy Recruiter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri