Dacia reconfirmă intenția de a câștiga raliul Dakar prin aducerea în echipă a unuia dintre cei mai de succes piloți de rally-raid din ultimii ani. Nasser al-Attiyah, pilot qatarez în vârstă de 52 de ani, se alătură lui Sebastien Loeb și & Cristinei Gutiérrez și va concura pentru formația de uzină a mărcii autohtone începând cu Dakar 2025, acest eveniment fiind pregătit prin mai multe sesiuni de teste private în 2024 și cel puțin o cursă de test.

Nasser al-Attiyah este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA în WRC-2 și de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 până în 2015). El a participat la numeroase competiții de raliu, rally-raid și de circuit. Palmaresul său în rally-raid este extrem de vast: Nasser este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale la raliu 4x4 și dublu câștigător al Campionatului Mondial de rally-raid.

Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel

De asemenea, qatarezul a câștigat de cinci ori Dakar-ul, fiind și învingătorul celor mai recente două ediții (2022 și 2023). Pe lângă acestea, al-Attiyah s-a impus și în 2011, 2015 și 2019. Pilotul a reușit primul său succes la Dakar pe când era pilot de uzină Volkswagen, iar următoarele patru succese au fost realizate alături de Mini și, respectiv, Toyota (2019, 2022 și 2023).

În 2010, el a terminat raliul în poziția a doua, la numai 2 minute și 12 secunde în urma lui Carlos Sainz, actualmente pilot Audi Sport. Coechipierul sau, mai bine zis, navigatorul lui al-Attiyah este Mathieu Baumel, în vârstă de 47 de ani. Mathieu este unul din cei mai titrați copiloți francezi, cu patru victorii la Dakar și 12 titluri de Campion Mondial (două în rally-raid, unul în WRC-2 și nouă în MERC).

Cele trei echipaje Dacia care vor concura la Dakar din 2025

Cum spuneam, Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel alcătuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alături de echipajele Sebastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete. Din 2024, cele 3 echipaje vor testa un prototip al mărcii, alimentat cu combustibil sintetic, în cadrul Raliului Marocului. Până atunci, al-Attiyah a semnat cu britanicii de la Prodrive pentru a pilota prototipul lor în ediția din 2024 a Dakar-ului.

Sursa foto: Dacia, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri