În timp ce vânzările de automobile noi au crescut cu 10% la nivel european în luna februarie, clienții de pe bătrânul continent continuă să prefere Dacia Sandero în dauna best-sellerului din 2023, Tesla Model Y, sau a Volkswagenului Golf. Datele preliminare culese de Dataforce plasează Sandero pe primul loc, dar diferențele sunt mici între ocupantele podiumului, conform Automotive News.

Dacia Sandero pare a fi pe punctul de a deveni, pentru a doua lună la rând, cea mai bine vândută mașină din Europa. Mulțumită unei creșteri a vânzărilor year-on-year de 15%, Sandero se află în fața lui Volkswagen Golf și a crossoverului Tesla Model Y înainte de a se contabiliza datele de vânzări din Irlanda Croația și Slovenia. În rest, în interiorul UE, dar și în celelalte state EFTA și Marea Britanie, Sandero s-a vândut în 20.372 de bucăți față de 19.795 de bucăți pentru Tesla Model Y.

Volkswagen Golf ocupă ultima treaptă a podiumului cu 19.047 unități comercializate în a doua lună a anului după ce s-au strâns 98% din datele de vânzări, arată aceeași sursă. Între primele 50 cele mai populare modele din Europa în februarie, șase poartă sigla Volkswagen, în timp ce Dacia nu are o gamă atât de complexă pentru a acoperi toate segmentele în care Volkswagen are câștig de cauză.

Revirimentul realizat de Tesla Model Y (+9,6% față de februarie 2023) este un rezultat care contrastează cu performanța slabă a acestui model din luna ianuarie când Model Y abia a prins top 20 cele mai bine vândute modele. Trebuie spus, însă, că nu a surprins pe prea multă lume contraperformanța lui Model Y în ianuarie. În 2023, crossoverul 100% electric nu a fost nici măcar printre primele 30 cele mai populare mașini, dar a reușit apoi să fie pe primul loc în luniile februarie și martie și, astfel, a devenit cea mai bine vândută mașină din primul trimestru a anului trecut.

Volkswagen Golf a cunoscut o creștere și mai mare de la un an la altul (+43%), o revenire importantă pentru un model care a dominat timp de mulți ani aceste clasamente de vânzări. Peugeot 208 este pe cale să încheie februarie 2024 pe locul al patrulea cu un volum preliminar de vânzări de 17.775 unități (+15%), în timp ce Citroen C3 este pe poziția a cincea la o diferență de doar 561 de exemplare care ar putea fi răsturnată de rezultatele din ultimele trei țări în care nu s-au contabilizat încă datele.

Mai în spate, conform cifrelor Dataforce, Skoda Octavia și Toyota Yaris Cross se duelează pentru poziția a șasea în clasament la o diferență de nici 500 de mașini, iar între Volkswagen T-Roc și Peugeot 2008 nu este decât o diferență de 204 unități în lupta pentru poziția a noua. Japonezii de la Toyota au, la rândul lor, șase mașini în top 50, în timp ce Skoda și Peugeot au câte patru modele fiecare.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri