Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles după 21 august pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema ordonanţelor de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare şi măsurile fiscale, înainte de aprobarea acestora în Guvern, au precizat surse guvernamentale, scrie Agerpres.

Potrivit acestora, ministrul Finanţelor va discuta cu oficialii europeni şi legat de rectificarea bugetară pe care Executivul de la Bucureşti urmează să o aprobe în luna septembrie.

Boloş ar urma să mai prezinte un proiect de act normativ care vizează combaterea evaziunii fiscale.

Tot după 21 august, ministrul Muncii, Simona Bucura, se va deplasa şi ea la Bruxelles pentru a prezenta reprezentanţilor CE proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele formulate în acord cu decizia CCR şi stadiul reformei în domeniu, dar şi pentru discuţii referitoare la jalonul asumat privind alocarea unui procent de 9,4% din PIB pentru pensii.

Conform aceloraşi surse, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, va avea şi el întrevederi de lucru la Comisia Europeană unde va discuta teme legate de renegocierea PNRR, cum ar fi capitolul REPower EU, prin care ar urma ca România să primească 1,7 miliarde de euro în plus pe zona de energie, şi reducerea unor granturi de 2,1 miliarde de euro.

Ulterior acestor vizite, la Bruxelles se va deplasa şi premierul Marcel Ciolacu pentru finalizarea discuţiilor pe PNRR, dar şi pentru discuţii privind deficitul bugetar asumat pentru anul acesta de 4,4%.

Sursele citate au menţionat că măsurile fiscale pe care Executivul urmează să le aprobe vizează, între altele, eliminarea unor facilităţi fiscale, respectiv a impozitului pe venit în domeniul IT peste 10.000 de lei şi a CASS-ului în construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Alte măsuri analizate în Guvern vizează taxarea proprietăţilor de peste 500.000 de euro, dar şi a automobilelor scumpe de peste 75.000 de euro.

O parte dintre aceste măsuri ar urma să fie aplicate de la 1 octombrie, iar celelalte de la 1 ianuarie 2024.

Sursa foto: Wallstreet.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri