Una dintre probleme extraordinar de mari pe care le are Romania este starea precara a infrastructurii, lipsa autostrazilor, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, intr-un discurs sustinut cu ocazia evenimentului Ernst and Young Romania - 25 de ani.

Potrivit sefului bancii centrale, autostrazile Romaniei trebuie sa traverseze muntii Carpati, insa nu doar de la nord la sud, ci si de la est la vest, scrie Transport Times.

"Nu este nevoie doar de o autostrada Pitesti-Sibiu, ci si de o autostrada Iasi-Targu Mures. Acestea ar trebui sa fie prioritati pentru noi", a subliniat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR considera ca in Romania necesarul de infrastructura este enorm de mare, insa investitiile publice in acest domeniu nu au fost niciodata suficiente, fiind "taiate" atat in perioade de recesiune, cat si in cele de expansiune. Mai mult, an opinia lui Mugur Isarescu, fondurile europene nu au sustinut aceste investitii publice, ci doar le-au inlocuit

"Ne pregatim sa sarbatorim 100 de ani de la Unire. Dar, fara infrastructura, provinciile noastre istorice risca sa vada discrepante crescute in viitor", a conchis guvernatorul BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri