Constructorul de automobile BMW va produce noua generatie a modelului sau sport X3 in Statele Unite ale Americii, la uzina de productie din Spartanburg, South Carolina, potrivit cotidianul german de afaceri Financial Times Deutschland, citat de NewsIn.

"Aceasta decizie a fost luata in urma cu foarte putin timp", a precizat cotidianul german, citand o sursa din companie. Acest model, lansat initial in ianuarie 2004 si relansat in septembrie 2006, este asamblat in Austria de catre Magna Steyr, i divizie a gigantului canadian producator de piese de schimb pentru automobile Magna International.

BMW produce momentan masini sport Z4 si SUV-ul X5 in Spartanburg. Compania germana a decis deja sa produca un nou model SUV crossover in Spartanburg, presa de specialitate denumid acest nou model - X6.

Noul director executiv al BMW, Norbert Reithofer, care a initiat prima analiza a strategiei din anul 2001, a declarat ca grupul trebuie sa isi majoreze productia din Spartanburg pana la nivelul de 200.000 de unitati pe an sau chiar mai mult in urmatorii doi, trei ani pentru a reprezenta o contrapondere impotriva fluctuatiilor monetare.

In 2006, uzina din Spartanburg a produs aproximativ 105.000 de unitati. BMW a vandut 31.291 unitati ale modelului X3 in Statele Unite ale Americii in 2006, cu putin peste nivelul vanzarilor din 2005, cand a vandut 30.769 unitati X3 pe piata americana.

Pe plan mondial, BMW a vandut 114.000 unitati X3, in crestere anuala de 3%. Grupul german nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta informatie publicata in Financial Times Deutschland.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri