Luna octombrie a fost una fasta pentru activitatea comerciala Mercedes-Benz Cars, vanzarile germanilor crescand cu aproape 12%, fata de luna a zecea a anului 2006. Vanzarile la zece luni pentru divizia care contine Mercedes-Benz, Smart si Maybach se pastreaza la parametrii inregistrati in anul precedent, plusul fiind de 2 %.
In octombrie 2007, cei din Stuttgarrt au livrat prin divizia de automobile un numar de 114.600 de unitati, mai mult cu 11,8% fata de luna corespondenta a anului precedent. Pe langa C-Class-ul de la Mercedes care a inregistrat cresteri si marca Smart a fost un factor care a contribuit la pastrarea trendului ascendent al vanzarilor. Totalul automobilelor livrate in cele zece luni ale anului a ajuns la 1.056.900 de unitati, cu o crestere de 1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Automobilele purtand steaua Mercedes-Benz s-au comercializat, in luna recent incheiata, in 103.200 exemplare, cu un plus de 10%, fata de luna octombrie a a anului anterior. In cele zece luni comenzile pentru modele marcii au ajuns la valoarea de 976.600 unitati, cu 1,9% mai mult decat in perioada ianuarie-octombrie 2006.

Smart, cealalta marca inglobata in divizia de automobile Mercedes-Benz, a crescut in prima luna din ultimul trimestru cu 28,7% pana la 10.700 unitati livrate. Performanta in cele zece luni scurse nu a fost una la nivelul asteptarilor, vanzarile brandului, reprezentativ pentru modelele de clasa mini, s-au diminuat cu 16,6% atingand 60.300 de unitati.

Bestseller-ul din gama Mercedes-Benz ramane in ultima luna C-Class, comenzile onorate in octombrie ajungand la aproape 30.000, cu o crestere de 136% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De la lansarea din martie 2007 pana in prezent, 130.000 de noi C-Class au ajuns in garajele clientilor.

Limuzinele de lux S-Class au reusit sa isi mentina acelasi nivel de vanzari, valoarea de 91.300 de unitati vandute in cele zece luni fiind aproximativ cu cea inregistrata in anul anterior in acelasi interval. Modelele sportive cu indicativul CL au atins un volum de vanzari in perioada ianuarie-septembrie de 9.200 de unitati.

Modelul care a contribuit la resuscitarea Smart in ultima luna a fost citadina Fortwo, 10.600 de comenzi fiind onorate, ceea ce ar insemna o dublare a vanzarilor din luna corespondenta a anului precedent.
Europa vestica ramane cea mai importanta piata pentru Mercedes-Benz in luna octombrie 37.800 de unitati fiind comercializate. Pe piata germana vanzarile pentru Mercedes-Benz, Smart si Maybach au ajuns la valoarea de 31.400 de unitati. In regiunea Asia-Pacific 11.400.unitati au fost livrate, fiind piata cu cel mai mare potential de crestere, ilustrat si de plusul de aproape 20% inregistrat in ultima luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri