Fiat Argentina, cea mai reprezentativa filiala locala a producatorului italian de automobile, va investi 300 de milioane de dolari (189 milioane euro) in Argentina, potrivit Autonews.com.

Aproximativ 200 de milioane de dolari (126 milioane euro) din suma investita vor fi utilizati pentru a produce cutii de viteze, care sa fie folosite numai pentru productia auto a Fiat, declara surse oficiale ale companiei.

Afacerea a prins contur dupa ce Cristina Fernandez de Kirchner, presedintele Argentinei, a avut o intalnire de afaceri cu seful companiei Fiat din Argentina, scrie Autonews.

Reprezentanta din sudul Americii exporta componente auto ce apartin marcii Fiat in provincia Cordoba, din centrul Argentinei.

Fiat Argentina a inceput sa produca, anul acesta, modelul Siena, dupa ce, in perioada 2001 – 2002, cand a avut loc o criza economica in tara, si-a micsorat productia de automobile, relateaza Reuters.

“Investitiile sunt indreptatite, la momentul actual”, a afirmat Cristiano Rattazzi, presedintele grupului Fiat din Argentina.

De asemenea, compania va incepe sa produca, anul acesta, si o linie de camioane cu pick-up, intr-un proiect de investitii in parteneriat cu Tata India.

Economia Argentinei – a treia cea mai puternica din America Latina – a crescut considerabil in ultimii cinci ani, sectorul industriei auto fiind unul din pilonii economici ai tarii, editeaza Reuters.

Fiat este cunoscut pentru automobilele sale, de dimesiuni mici si cu un consum redus. Vanzarile sale in Italia au crescut cu 9,2% in 2007, oferind companiei o cota de piata de 31,3%, iar piata automobilistica italiana a cunoscut o crestere de 7%, conform Reuters.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri