Renault va lansa anul viitor pe piata romaneasca cea de-a treia generatie a modelului Megane, care va fi prezentat in octombrie la Salonul Auto de la Paris, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.
Noul Megane va dispune de motoare diesel cu filtru de particule cu 90 si 110 CP. Alte motorizari dCi sunt 130, 150 si 160 CP. Motorizarile pe benzina sunt 1.6 16V 100 CP si 110 Cp, 2.0 16V 140 CP si TCe 180. Varianta pe benzina TCe 130 va fi disponibila din primavara anului viitor.

Noua generatie a modelului Megane, o berlina din gama medie, va concura cu Volkswagen Golf si cu Peugeot 308.

Dupa lansarea modelelor Twingo si Laguna si dupa succesul inregistrat de modelul Logan in gama low-cost, Carlos Ghosn dezvaluie la Geneva, cea de-a treia versiune a berlinei compacte, la 12 ani de la aparitia primei generatii.

Noul vehicul va fi prezentat in octombrie si va fi comercializat cateva saptamani mai tarziu, in versiunea sedan (cinci usi). Vor urma versiunile break, coupe si cabriolet.

Anul viitor va fi lansat si versiunea modelului Scenic, cu 5 si 7 locuri. Renault a amanat proiectarea unui model 4x4 pe platforma Megane, ce urmeaza sa rivalizeze cu viitorul Peugeot 3008, potrivit expertilor.

Pentru inceput, berlina va fi asamblata in fabrica spaniola din Palencia, iar apoi in alte regiuni din lume, in timp ce modelul Scenic va fi produs in fabrica franceza din Douai.

Anul trecut, gama Megane, alaturi de versiunea Scenic, a inregistrat vanzari in scadere cu 4,4%, de aproximativ 651.000 de unitati, reprezentand 30% din livrarile grupului. Pe pietele franceze, aceeasi gama s-a situat pe a patra pozitie in primul semestru, toate modelele avand o cota de piata totala de 6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri