Uzina Dacia intrerupe inca doua zile activitatea de productie in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008, dupa ce in octombrie a anuntat oprirea activitatii in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008.
“Dacia va intrerupe, temporar, partial si limitat, activitatea de productie in zilele de 20 si 21 noiembrie 2008. Aceasta masura a fost decisa ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la evolutia pietei auto”, a anuntat compania.

Activitatea va continua fara intrerupere in cele doua zile la fabricatia Pieselor de schimb, Centrul CKD, precum si la departamentele Expeditii vehicule si Finisari.

Fabricatia de cutii de viteze, precum si alte activitati din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula in regim normal.

Salariatii care vor ramane la domiciliu ca urmare a intreruperii activitatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Munca Dacia 2008. Angajatii vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de intrerupere a activitatii, tichete pe care le-au primit in avans.

Uzina Dacia de la Mioveni a produs in primele 10 luni ale lui 2008 un numar de 224 043 vehicule, depasind deja productia intregului an 2007, de 222 914 unitati.

Automobile Dacia a comercializat, anul trecut, in Romania, 102.062 de autovehicule din gama Logan, in scadere cu 5,3% fata de nivelul de 107.777 de unitati, raportat la 2006, pe cand, la nivel mondial, cererea a crescut cu 17,4%, la 230.473 de unitati.

Producatorul auto Renault va inchide aproape toate fabricile din Franta, pentru doua saptamani incepand cu 27 octombrie, pentru a compensa scaderea vanzarilor auto, potrivit presei franceze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri