General Motors (GM) a cerut ajutorul companiei de intermediere imobiliara Jones Lang LaSalle pentru strangerea de fonduri de pana la 257 milioane dolari din vanzarea si reinchirierea unor birouri din Europa, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Reuters.
Producatorul auto vrea sa stranga pana la 4 miliarde dolari din vanzarea de bunuri si tranzactii pe piete de capital, in contextul in care are nevoie urgenta de fonduri, scrie cotidianul financiar.

In Statele Unite, compania americana vrea sa vanda si apoi sa reinchirieze imobilul Renaissance Center, acesta fiind sediul central din Detroit al GM, potrivit NewsIn.

"Am apelat la serviciile Jones Lang LaSalle pentru a ne ajuta la tranzactiile cu anumite bunuri ", a declarat Denis Chick, directorul departamentului comunicare al GM pentru Marea Britanie si Irlanda.

Oficialii companiei nu au spus care sunt activele din Europa ce vor fi vandute.

Totusi, o sursa apropiata companiei a declarat ca GM ar putea vinde, printre altele, birourile din Suedia ale Saab, marca pe care o detine, si sediul companiei Vauxhall din Luton, Marea Britanie.

Compania de brokeraj imobiliar a confirmat ca lucreaza cu GM, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Producatorul auto american, grav afectat de criza financiara, a anuntat joi ca vrea sa diminueze cu 10% costurile cu forta de munca din Europa, potrivit AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri