BMW Group va lansa noul roadster BMW Z4 in Romania in primul trimestru din 2009, dupa prezentarea din ianuarie de la Salonul Auto International din America de Nord (NAIAS), ce va avea loc la Detroit, potrivit companiei.
Noul model este succesor atat pentru versiunea BMW Z4 Roadster, cat si pentru cea BMW Z4 Coupé.

Noul BMW Z4 este primul roadster BMW care propune un hardtop retractabil. Acoperisul din doua piese, realizat din panouri de aluminiu foarte usoare, se deschide si se inchide complet automat, in numai 20 de secunde.

Modelul este disponibil cu trei versiuni de motorizari, toate de sase cilindrii in linie. Puterea motoarelor poate fi 150 kW/204 CP la BMW Z4 sDrive23i, 190 kW/258 CP la BMW Z4 sDrive30i si atinge un maxim de 225 kW/306 CP la BMW Z4 sDrive35i.

In functie de modelul ales, motoarele sunt echipate cu gestiunea complet variabila a supapelor valvetronic sau cu tehnologia Twin Turbo si High Precision Injection. Varful de gama este disponibil cu o cutie de vieze manuala cu sase trepte sau cu transmisa BMW Sport Automatic, cu sapte trepte operare cu dublu ambreiaj.

Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) figureaza in dotarea standard a noului BMW Z4, ceea ce permite conducatorului ca, la atingerea unui singur buton, sa regleze comportamentul automobilului in trei trepte, in functie de preferintele sale. Optional este oferita suspensia BMW Adaptive M, completata de un reglaj electronic al amortizoarelor.

Un pachet special de design este disponibil la lansarea noului BMW Z4. Designul exclusivist Pure White cuprinde scaune sport cu tapiterie cu piele Nappa/alcantara in nuanta Ivory White, cu piele Nappa in aceeasi culoare pe partea pasagerului, panouri ale usilor in alcantara si pe partea conducatorului, precum si esente de lemn de nuanta antracit Fineline pentru consola centrala si usi.

In combintie cu Pure White, care include si pachetul Extended Leather, clientul are posibilitatea alegerii unei culori de caroserie Havanna Brown. Gama extinsa de culori disponibile pentru noul BMW Z4 cuprinde de opt versiuni, inclusiv Orion Silver metalizat, nuanata disponibila exclusiv pentru noul roadster.

Noul BMW Z4 este mai mare la exterior decat predecesorul sau si, in acelasi timp, ofera un confort semnificativ mai mare in ceea ce priveste spatiul de incarcare: noul roadster BMW are o lungime de 4.239 milimetri, o latime de 1.790 milimetri si o inaltime de 1.291 milimetri. Ampatamentul masoara 2.496 milimetri. Un alt aspect este ca deschiderea usilor a fost marita cu 26 milimetri.

Noul BMW Z4 va fi produs la uzina BMW din Regensburg, alaturi de BMW Seria 3 si BMW Seria 1, intrucat fabrica BMW din Spartanburg, unde era produsa generatia anterioara, se concentreaza acum exclusiv pe fabricarea modelelor BMW X.

BMW Group Romania a lansat anul acesta pe piata romaneasca noul Seria 1 Coupe si Cabrio, X6, Seria 3 si Seria 7.

Vanzarile BMW in Romania au avansat anul acesta in primele 10 luni cu 11,3%, la 2.109 unitati, fata de 1.895 unitati in aceeasi perioada din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri