Ford intentioneaza sa produca un vehicul comercial electric bazat pe modelul european Transit Connect ce urmeaza sa fie fabricat la Craiova anul viitor, fiind de asteptat ca viitorul model electric sa fie produs tot in Romania, insa din 2010.
Directorul executiv al Ford, Alan Mulally, a declarat ca Ford va avea un vehicul comercial electric bazat pe modelul european Transit, fiind disponibil pe piata in 2010, potrivit presei internationale.

“Vehiculul electric a fost propus in Congres luna aceasta”, a spus Mullay.

Ford va furniza mai multe detalii despre Transit Connect electric in ianuarie la Salonul Auto de la Detroit.

O versiune pe benzina Transit Connect va ajunge la vanzare in vara 2009 in America.

Ford a preluat in luna martie fosta uzina Daewoo de la Craiova. Compania a anuntat ca va incepe productia in Romania din 2009.

Compania Ford va fabrica in 2010 inlocuitorul modelului Fusion la Craiova, potrivit declaratiilor facute de un reprezentant al producatorului in luna octombrie, informa Automotive News Europe.

Ford Motor Company intentioneaza sa accelereze procesul de productie al vehiculelor electrice si hibrid incepand din 2009. Constructorul Ford vrea sa introduca anul viitor doua noi vehicule hibrid, Ford Fusion si Mercury Milan, acesta fiind doar inceputul planului de producere de masini nepoluante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri