Cancelarul german Angela Merkel a dat marti asigurari ca va folosi perioada de 60 de zile acordata grupului General Motors pentru a negocia o structura europeana viabila pentru filiala Opel, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Vom utiliza cele 60 de zile pentru a crea o structura Opel-Europe ce beneficiaza de tot sprijinul clasei politice din Germania", a declarat aceasta cu ocazia unei vizite la sediul Opel, din Russelsheim.

Statul federal, statele regionale implicate, bancile si conducerea Opel vor sa infiinteze o "echipa de negocieri", pentru a apara interesele Germaniei fata de General Motors, compania mama a Opel, si fata de autoritatile americane.

Va trebui sa negociem dur si de la egal la egal cu guvernul american, a adaugat aceasta. "Avem nevoie de General Motors, dar si General Motors are nevoie de Opel", a spus Merkel.

Presedintele american Barack Obama a acordat luni companiei Genral Motors o perioada de gratie de 60 de zile, ca grupul sa prezinte un plan viabil de restructurare. Guvernul german vrea sa se asigure ca ajutoarele acordate nu vor fi folosite pentru compania-mama, ci vor ramane in Europa, pentru a salva Opel.

Opel, divizie a grupului american General Motors, are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine fabricile deschise.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri