Volkswagen AG, cel mai mare producator auto european, a anuntat o scadere cu 74%, la 243 milioane euro, a profitului din primul trimestru, in contextul in care recesiunea a afectat vanzarile, inclusiv cele ale marcii de lux Audi, relateaza Bloomberg.
In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 929 milioane euro, conform unui comunicat al grupului. Vanzarile au scazut cu 11%, la 24 miliarde euro in primele trei luni din 2009, in timp ce analistii chestionati de Bloomberg estimasera vanzari de 23,7 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Vanzarile Volkswagen la nivel global au scazut cu 4,8%, la 876.000 vehicule si SUV-uri (Sport Utility Vehicle), in perioada ianuarie-martie, in timp ce livrarile marcii Audi au scazut cu 11% in martie, la 90.400 unitati, potrivit unui raport al diviziei, publicat pe 6 aprilie.

Piata auto a fost afectata la nivel mondial de criza financiara, motiv pentru care tot mai multe state s-au vazut nevoite sa acorde ajutoare substantiale companiilor din acest domeniu. In Europa, vanzarile de masini personale au scazut cu 17,2% in primul trimestru, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri