Familiile Porsche si Piech, ce controleaza grupul Porsche SE, urmeaza sa se intalneasca la Salzburg, pentru a formula o strategie de fuziune cu grupul auto Volkswagen AG, cu scopul de a reduce datoriile cu 9 miliarde euro.
Printre propunerile analizate se afla fuziunea celor doua grupuri si gasirea unui investitor care sa cumpere o participatie in cadrul noii companii, sau vanzarea diviziei de autoturisme a Porsche grupului Volkswagen pentru numerar si actiuni, a declarat una dintre surse, ce a refuzat sa fie numita, pentru ca discutiile sunt private, anunta NewsIn.

"Schimbarile structurale sunt inevitabile in cadrul Porsche. Nimeni din cadrul familiilor Porsche-Piech nu isi face iluzii in ceea ce priveste nivelul datoriilor", a declarat Marc-Rene Tonn, analist in cadrul M.M. Warburg, ce recomanda cumpararea de actiuni Porsche si vanzarea titlurilor Volkswagen.

Familiile Porsche si Piech controleaza impreuna jumatate din actiunile constructorului, care a acumulat 51% din actiunile Volkswagen din 2005 pentru a proteja legaturile cu compania, principalul furnizor. Presedintele consiliului de supraveghere Porsche, Wolfgang Porsche, s-a straduit sa obtina finantare suficienta pentru a majora participatia la 75% si incearca sa gaseasca, impreuna cu omologul sau din cadrul Volkswagen, Ferdinand Piech, o modalitate de a uni cele doua companii.

Cele doua familii nu au reusit sa gaseasca la reuniunea din 29 aprilie o modalitate de reduce datoriile Porsche si de a uni cele doua companii, a precizat una dintre surse.

Directorul executiv Porsche, Wendelin Wiedeking, sustine propunerea de a uni cele doua companii si de a permite investitorilor arabi sa cumpere o participatie in noul grup, a spus o alta sursa. Planul ar putea presupune si ca membrii celor doua familii sa cumpere noi actiuni preferentiale, a adaugat aceasta.

Pe de alta parte, presedintele consiliului de supraveghere Volkswagen, Ferdinand Piech, vrea sa transfere divizia de autoturisme a Porsche catre Volkswagen, plan ce se opune celui formulat de Wolfgang Porsche.

Porsche, ce fabrica modelul sportiv 911, a purtat discutii timp de mai multe saptamani cu investitori arabi, printre care si emirul Qatarului, a precizat sursa.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri