Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto din Europa, a suspendat discutiile cu Porsche SE in vederea unei fuziuni, la mai putin de doua saptamani dupa ce oficialii companiei care produce masini sport au fost de acord pentru un parteneriat, relateaza Bloomberg.
"Imprejurarile nu sunt potrivite pentru discutii constructive", a declarat un purtator de cuvant al companiei Volkswagen. Intr-un comunicat, Porsche a anuntat ca, in timp ce o intrunire programata astazi a fost anulata, negocierile vor fi reluate. Oficialii companiei nu au oferit detalii suplimentare, potrivit NewsIn.

Familiile Porsche si Piech, care controleaza impreuna jumatate din Porsche, au fost de acord in 6 mai sa creeze un producator auto "integrat" care ar pune marca Porsche alaturi de cele ale Volkswagen, printre care Skoda si Audi.

Discutiile in vederea unei fuziuni sunt intrerupte dupa ce presedintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, Ferdinand Piech, a anuntat pe 11 mai ca grupul nu va ajuta compania Porsche sa isi rezolve problemele financiare, aceasta avand nevoie si sa reduca datoriile nete de 9 miliarde euro.

In cadrul unei conferinte din 11 mai, din Italia, Piech a mai declarat ca directorul executiv al Porsche, Wendelin Wiedeking, si directorul financiar, Holger Haerter, sunt in mare parte responsabili pentru datoriile din ce in ce mai mari ale companiei pe care o reprezinta.

Un purtator de cuvant al lui Piech nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. La sfarsitul lunii aprilie, Volkswagen a anuntat o scadere cu 74%, la 243 milioane euro, a profitului din primul trimestru, in contextul in care recesiunea a afectat vanzarile, inclusiv cele ale marcii de lux Audi.

Piata auto a fost afectata la nivel mondial de criza financiara, motiv pentru care tot mai multe state s-au vazut nevoite sa acorde ajutoare substantiale companiilor din acest domeniu. In Europa, vanzarile de masini personale au scazut cu 17,2% in primul trimestru, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri