Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 159 milioane euro, nivel similar cu cel din 2008, datorita livrarilor catre Dacia care vor creste cu 50% anul acesta fata de anul trecut.
“Livrarile catre Dacia ne dau sperante pentru a ne mentine cifra de afaceri in Romania. Anticipam ca livrarile catre Dacia vor creste cu 50% anul acesta fata de anul trecut”, a declarat directorul general al Robert Bosch, Brigitte Eble.

Oficialul Bosch a spus ca va livra piese si catre Ford atunci cand va incepe productia in Romania, intrucat Ford este partener cu Bosch in Europa.

Numarul de angajati ai Bosch in Romania ar putea creste anul acesta la 992 de persoane, de la 839 anul trecut. In 2008, Bosch a investit 200 de milioane de euro in pregatirea personalului.

„Vom investi in continuare in Romania, desi ne asteptam ca 2009 sa fie unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea companiei, in 1994. Dupa estimarile noastre, primele semne de stabilizare ar urma sa apara in al doilea semestru, insa la un nivel destul de redus“, a precizat Eble.

Grupul Bosch a inregistrat in Romania o crestere a cifrei de afaceri cu 18,4% fata de anul precedent, de la 136 milioane de euro in 2007, la 161 milioane de euro in 2008, in ciuda conjuncturii economice mondiale nefavorabile. La sfarsitul anului 2008, Bosch avea in Romania 839 de angajati, fata de 570 in anul precedent.

„Principalele motoare ale acestei cresteri au fost reprezentate de tehnologia din domeniul auto si termotehnica“, a spus Eble.

Procesul investitional care are ca scop extinderea unitatii de productie de la Blaj se afla in desfasurare, noua hala de productie si-a inceput activitatea in luna decembrie 2008. La sfarsitul anului trecut, fabrica din Blaj avea 385 de angajati. Pana la sfarsitul anului, Bosch Rexroth a investit circa 23 de milioane euro in constructia unitatilor de productie si administrative ale noii fabrici.

Reteaua Bosch Service s-a extins in anul 2008 cu 15 parteneri noi, cuprinzand, pana la sfarsitul anului trecut, 74 de unitati in 36 de orase din Romania.

Grupul Bosch activeaza in Romania din anul 1994 si detine cinci companii in trei locatii, Robert Bosch, BSH Electrocasnice, Bosch Rexroth, Buderus, Business Relations.

Compania a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 45,1 miliarde euro, cu 2,6% mai mica decat cea obtinuta in 2007. Profitul brut a atins 940 milioane de euro, in comparatie cu circa 3,8 miliarde euro in 2007. La sfarsitul anului 2008, Grupul Bosch avea la nivel global 282.000 de angajati.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producǎtor in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru clǎdiri. Firma investeste anual peste trei miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare, inregistrand peste 3.000 de patente la nivel mondial.

Capitalui social al Robert Bosch GmbH este detinut in proportie de 92% de cǎtre Fundatia Robert Bosch. Functiile de conducere ale grupului sunt indeplinite de Robert Bosch Industrietreuhand KG, care detine si majoritatea voturilor. Cealaltǎ parte este detinutǎ de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri