Seat Exeo, noua limuzina sport de clasa medie, este fabricata pe platforma tehnica a fostei generatii Audi A4, in Spania, la Martorell, langa Barcelona. Capacitatea maxima de productie este de pana la 450 de unitati Seat Exeo pe zi.
La prima vedere se observa ca nu s-au operat modificari radicale la caroserie si in interior, Exeo te duce imediat cu gandul la vechea generatie Audi A4.

Am condus circa 600 de kilometri un Seat Exeo oferit de importatorul marcii pe plan local, Porsche Romania. Masina a apartinut distribuitorului marcii Seat in Bucuresti, compania Alto Syncro.

Estimarile pentru vanzari in Romania sunt de 100 de unitati Exeo anul acesta, motorizarile de volum vor fi 1,8 litri benzina 150 CP si un diesel de 120 CP care apare in septembrie.

Modelul testat avea o motorizare diesel de 2,0 litri 170 CP si transmisie manuala in 6 trepte. Pretul de pornire pentru cel mai puternic diesel de pe Exeo este de 25.118 euro cu TVA, echiparea Style sau Sport.

Motorizarea diesel cu injectie directa Common rail de 170 CP a inregistrat pe autostrada un consum de 6,3 litri la o viteza de 140 km/h.

Exeo de 170 CP diesel atinge 100 km/h in 8,4 secunde, viteza maxima fiind de 229 km/h.

Modelul are suspensie sport, raspunde foarte bine la orice comanda, este foarte sigura, chiar si in curbe la peste 100 km/h. Este bine izolata, motorul este silentios.

Echiparea standard a lui Exeo, Reference, cuprinde o dotare generoasa in materie de siguranta activa, ABS, TCS, EBA, ESP si pasiva 7 airbag-uri.

In dotarea standard, modelul are sistem Climatronic cu 2 zone de reglare a temperaturii, senzor pentru controlul presiunii in pneuri, computer de bord, 4 geamuri actionate electric, cd MP3, conexiuni USB si pentru iPod.

Reglarea pe inaltime a scaunului soferului este inclusa la toate versiunile modelului SEAT Exeo in lista dotarilor de serie. Incepand cu versiunea Style, aceasta dotare este disponibila si pentru scaunul pasagerului din dreapta, impreuna cu reglajul lombar pentru scaunele din fata.

Echiparea Style primeste in plus senzori de parcare, cotiera centrala, senzor de ploaie, cruise control, aprindere automata faruri, comenzi audio pe volan.

Optional sunt disponibile, jaluzea luneta actionata electric, faruri bixenon, tapiterie piele, scaune incalzite, trapa actionata electric.

Seat Exeo sedan are 4.6 m lungime. Portbagajul are un volum de 460 litri.

Modelul este disponibil cu trei motoare pe benzina cu injectie stratificata turbo, 1,6 litri 102 CP, 1,8 litri 150 CP, 2,0 litri 200 CP, precum si cu doua propulsoare diesel cu injectie directa, echipate in serie cu filtru de particule diesel, 2,0 litri 143 CP si 170CP.

Toate motorizarile sunt Euro5 si vin cu o cutie manuala cu 6 rapoarte. Pentru motorizarea de top, versiunea Exeo cu motorul 2.0 TSI 200 CP va fi disponibila curand si o cutie secventiala Multitronic.

In septembrie Exeo sedan va primi si motorizarea diesel de 120 CP, care va fi mai ieftina cu circa 1.200 euro fata de cea de 170 CP.

Pretul de pornire pentru Seat Exeo este de 18.837 euro cu TVA. Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice
Seat Exeo 2.0 TDI 170 CP

Capacitate cilindrica (cmc): 1.968
Cai putere (CP): 170
Viteza maxima (km/h): 229
Acceleratie 0-100 km/h (s): 8,4
Carburant: diesel
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 8,1/ 4,6/ 5,9
Emisii CO2 g/km: 153 g/km
Capacitate rezervor: 70 litri
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri