Kia Motors va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt modelul facelift Cee’d, precum si un model de clasa mica concurent cu VW Polo si Ford Fiesta, potrivit Earth Times.
Pe piata, Cee’d facelift va intra in luna octombrie a acestui an. Kia cee’d F/L va debuta oficial pe 15 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, cand vor fi prezentate toate versiunile din gama: HB, SW si pro_cee’d.

Modelul de clasa mica se bazeaza pe concept-car-ul, numit No 3, prezentat de Kia Motors la Geneva. No3 combina toate atuurile unui MPV cu mobilitatea clasei urbane compacte.

D e asemenea, noul SUV Kia Sorento a fost modificat. Bazat pe platforma lui Hyundai Santa Fe, noul Sorento este cu 9,5 cm mai lung. Motorul de 2,2 turbo diesel dispune de 197 CP, iar cel de 2,4 litri benzina are 174 CP.

Kia Motors Corporation a vandut in iunie 158.394 unitati, in crestere cu 22.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cumulat pe primele 6 luni, vanzarile Kia au crescut cu 4.5% fata de acceasi perioada a lui 2008, atingand cifra de 749.328 unitati. Piata coreeana a inregistrat cea mai mare crestere, cu 192.524 de unitati vandute, reprezentand o crester de 25.0%.

Cel mai bine vandut model a fost Cerato (cunoscut ca ‘Spectra’ sau ‘Forte’ in anumite piete) cu 123.480 unitati vandute. Kia Rio si SUV-ul compact Sportage au ocupat locul 2, cu 76.696 , respective 76.200 unitati. Topul este completat de Kia cee’d si Picanto cu 61.632 si 45.961 units de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri