General Motors si Magna si-au rezolvat o parte din neintelegerile legate de oferta inaintata de producatorul canadian de piese auto pentru preluarea Opel si numai un mic numar de probleme mai trebuie sa fie rezolvate, au anuntat politicienii germani, citati de Reuters.
Magna concureaza cu holdingul belgian RHJ International pentru preluarea constructorului auto european Opel, insa General Motors nu si-a exprimat inca in mod clar preferinta.

Germania, ce urmeaza sa ofere ajutoare de stat pentru Opel, si General Motors trebuie sa convina asupra unui cumparator pentru Opel, insa pana in prezent nu au existat semne ale unei intelegeri, politicienii germani preferand oferta inaintata de Magna, potrivit NewsIn.

"GM si Magna au ajuns mai aproape de un acord. Multe dintre neintelegeri au fost rezulvate", a declarat Hendrik Hering, ministrul economiei in cadrul landului Renania-Palatinat.

Cele patru landuri germane in care exista fabrici Opel sunt implicare in negocierile legate de viitorul constructorului si au oferit finantare pentru a mentine compania pe linia de plutire pana la gasirea unui partener.

Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia, in timp ce RHJ vrea sa reduca productia, pentru a aduce Opel pe profit si ar putea vinde divizia inapoi catre GM.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri