Noua generatie Mazda3, lansata in Europa in luna martie si in Romania in iulie, se prezinta cu un design complet nou fata de versiunea lansata in urma cu cinci ani si ilustreaza evolutia spiritului “Zoom-Zoom”.
Mazda3 reprezinta aproximativ o treime din autovehiculele Mazda comercializate anual la nivel global. Prima generatie Mazda3 a fost produsa in peste 2 milioane de unitati.

Noul model este mai sportiv decat varianta anterioara, insa are un consum mai redus de combustibil. Partea frontala integreaza faruri redesenate, un nou spoiler si o grila in cinci puncte, caracteristica noii linii de design Mazda, in timp ce partea posterioara dispune de lampi noi cu LED-uri.

Am condus circa 400 de kilometri noua Mazda3 Sport cu motorizarea de 1,6 litri benzina 105 CP. Masina a inregistrat un consum de 7 litri la 100 km in afara orasului si de 10 litri la 100 km in oras.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 12,2 secunde, iar viteza maxima este de 184 km/h.

Cu motorizarea pe benzina de 105 CP si echiparea TX Plus, Mazda3 Sport are un pret de 18.990 euro cu TVA. Cel mai ieftin model costa 14.890 euro cu TVA.

Noua Mazda3 hatchback are scaune sport foarte comode, materialele din interior sunt calitative, comenzile sunt bine amplasate. Motorizarea pe benzina nu se aude deloc, cutia de viteze este foarte precisa.

Mazda3 este disponibila cu cinci nivele de echipare, fiind echipata standard cu aer conditionat, geamuri electrice fata, volan ajustabil pe inaltime si adancime, computer de bord, oglinzi electrice, radio CD compatibil MP3 si port auxiliar pentru dispozitive portabile.

In functie de versiunea aleasa sunt disponibile dotari precum sistemul de acces si pornire fara cheie, scaune reglabile electric cu memorie, senzori de parcare, conectivitate Bluetooth, sistem Hi-Fi Bose cu 10 difuzoare si parbriz incalzit.

Mazda3 vine in standard cu directia asistata electric, sistemele ABS, EBD (distributia electronica a fortei de franare), TCS si DSC (de control al tractiunii si al stabilitatii), asistenta la franarea de urgenta (ESS) si sase airbag-uri (frontale, laterale si cortina).

Optional si in functie de nivelul de echipare sunt disponibile faruri Bi-Xenon, sistem de faruri adaptive (AFS).
Noua Mazda3 este disponibila sedan sau sport cu doua motorizari pe benzina, 1,6 litri 105 CP, 2,0 litri 150 CP si doua diesel de 109 CP si 150 CP. Varianta sport (5 usi) are in plus si motorizarile de 185 CP diesel si 260 CP benzina.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Detalii tehnice
Mazda3 Sport

Carburant: benzina
Putere maxima: 105 CP/6.000 rpm
Cuplu maxim: 145 Nm/4.000 rpm
Viteza maxima: 184 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 12,2 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 8,3/ 5,2/ 6,3
Capacitate rezervor: 55 litri
Emisii CO2 g/km: 149 g/km
Masa proprie (kg) 1.180
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri