Constructorul auto suedez Volvo a fost nevoit sa retraga 26.000 de autoturisme din intreaga lume pentru a schimba un program electronic ce provoca oprirea motorului.
"Este vorba de un modul electronic care, in anumite circumstante, nu functioneaza corespunzator. Motorul nu porneste sau se opreste dupa 100 de metri", a explicat un purtator de cuvant al Volvo, Maria Bohlin.

"Toti clientii afectati vor primi o scrisoare prin care vor fi invitati sa mearga la un dealer Volvo, pentru schimbarea programului electronic", a adaugat Bohlin.

Autoturismele retrase sunt din modelele S80, V70, XC60, XC70 si S80L. Vehiculele sunt echipate cu motoare turbo in sase cilindri (T6), potrivit NewsIn.

Dintre cele 26.000 autoturisme vizate, 12.000 sunt in Statele Unite, unde acest tip de motor este foarte raspandit, a mai spus Bohlin.

La sfarsitul lunii aprilie, Volvo a raportase pierderi operationale de 4,53 miliarde coroane suedeze (536 milioane dolari) si anuntase ca va concedia inca 1.543 de persoane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri