BMW a prezentat cea de-a sasea generatie Seria 5 sedan, model asteptat pe piata romaneasca in prima parte a anului viitor, odata cu lansarea europeana.
Noul Seria 5 imprumuta elemente de design precum capota de la Seria 3 facelift, grila fata de la noul Seria 7, avand si alte asemanari cu Concept CS si Seria 5 GT Concept.

De-a lungul celor cinci generatii ale modelului, vanzarile totale ale BMW Seria 5 au ajuns la peste 5,5 milioane de unitati.

Noul model are trasaturi comune cu BMW Seria 7. Productia BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 7 are loc la uzina BMW din Dingolfing.

Motorizarile sunt BMW 550i: motor V8 pe benzina 4,4 litri 407 CP cu TwinPower Turbo si High Precision Injection. Acceleratie: 0-100 km/h in 5,0 secunde. Viteza maxima: 250 km/h.

BMW 535i: motor pe benzina 3 litri 306 CP, cu sase cilindri dispusi in linie, cu TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC. Acceleratie: 0-100 km/h in 6,0 secunde. Viteza maxima: 250 km/h.

BMW 528i: motor pe benzina 3 litri 258 CP, cu sase cilindri dispusi in linie, cu High Precision Injection. Acceleratie: 0-100 km/h in 6,6 secunde. Viteza maxima: 250 km/h.

BMW 523i: motor pe benzina 3 litri 204 CP, cu sase cilindri dispusi in linie, cu High Precision Injection. Acceleratie: 0-100 km/h in 7,9 secunde. Viteza maxima: 238 km/h.

BMW 530d: motor diesel 3,0 litri 245 CP cu sase cilindri dispusi in linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabila a turbinei si injectie directa common-rail. Acceleratie: 0-100 km/h in 6,3 secunde. Viteza maxima: 250 km/h.

BMW 525d: motor diesel 3,0 litri 204 Cp cu sase cilindri dispusi in linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabila a turbinei si injectie directa common-rail. Acceleratie: 0-100 km/h in 7,2 secunde. Viteza maxima: 236 km/h.

BMW 520d: motor diesel 2,0 litri 184 CP cu patru cilindri dispusi in linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabila a turbinei si injectie directa common-rail. Acceleratie: 0-100 km/h in 8,1 secunde. Viteza maxima: 227 km/h.

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, optional, cu noua transmisie automata BMW cu opt trepte.

Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive, Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) si Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii Transmisiei), precum si Integral Active Steering (Directie Integral Activa).

Sistemul optional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan sa regleze suspensia individual, in functie de stilul de condus si conditiile de drum.

Noul BMW Seria 5 Sedan dispune de Parking Assistant (asistare la parcare), functie de avertizare si de initiere a franei in caz de coliziune, in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ) si Stop & Go, Surround View (camere video cu vedere panoramica) si Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei).

Actualul model Seria 5 (E60) a fost lansat in anul 2003 si a primit un facelift in anul 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri