Romanii care introduc in tara autovehicule cu Euro 4 si cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc pana la 31 decembrie au la dispozitie 45 de zile pentru a le inmatricula fara taxa de poluare auto, a declarat premierul Emil Boc, ca a anuntat aprobarea unei OUG in acest sens.
Premierul a declarat ca ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a negociat cu Comisia Europeana acest termen. Pentru celelalte autovehicule, proprietarii trebuie sa plateasca taxa auto dupa prevederile legale in vigoare, a precizat Boc.

Dupa sedinta de guvern, Borbely a mentionat, la randul sau, ca Romania nu mai poate prelungi in 2010 masura adoptata in acest an, prin care masinile sub 2.000 cm cubi cu Euro 4 puteau fi inmatriculate fara ca proprietarii sa achite taxa de poluare auto.

Saptamana trecuta, Borbely declara, potrivit NewsIn, ca doreste stabilirea unei perioade de 60 zile in care persoanele care au adus masini cu Euro 4 si cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc in tara pana la 31 decembrie sa le poata inmatricula fara plata taxei de poluare auto.

"Persoanele care pot dovedi ca au adus masinile - sub 2.000 cmc - in tara pana la 31 decembrie sa aiba o perioada de 60 zile in care sa le poata inmatricula fara taxa", explica Borbely.

La preluarea mandatului de ministru al Mediului, Borbely declara ca vrea sa promoveze saptamana aceasta o ordonanta de urgenta privind taxa auto, pentru a scapa macar de una din cele cinci proceduri de infringement motivate pe care le are Romania in prezent de la Bruxelles.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri