Negocierile dintre liderii Sindicatului Automobile Dacia si administratia uzinei privind noul contract colectiv de munca au esuat, iar sindicalistii au afirmat ca se "indreapta cu pasi mari spre greva".
"Negocierile de azi nu au avut nici un rezultat, ne indreptam cu pasi mari spre greva. Administratia dovedeste aroganta incercand sa sperie salariatii de la Dacia cu situatia somajului din tara. Pentru solicitarile noastre avem argumente solide, pentru ca 2009 a fost un an de exceptie pentru Dacia si 2010 se anunta la fel", a declarat Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), citat de NewsIn.

Sindicatul Automobile Dacia a redactat, luni seara, o sesizare catre directorul general al SC Automobile Dacia Renault, cu privire la revendicarile salariale ale angajatilor, dupa ce negocierile privind semnarea contractului colectiv de munca au intrat in impas. Negocierile pentru semnarea contractului colectiv de munca se afla in impas deoarece sindicatul a cerut o crestere salariala de 520 de lei pentru fiecare salariat, motivand ca anul trecut Dacia a avut vanzari record, insa administratia nu vrea sa le acorde decat o crestere de 170 de lei, in trei transe.

Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, a mai spus ca sesizarea catre directorul general a fost trimisa marti dimineata si ca asteapta in termen de 48 de ore raspunsul la revendicarile salariatilor.

"Luni seara am redactat o sesizare catre directorul general cu privire la revendicarile salariatilor, ceea ce inseamna declansarea conflictului de interese la Dacia, si azi dimineata am trimis-o. Principala revendicare este marirea salariala de 520 de lei de salariat pentru acest an, iar propunerea administratiei de crestere a salariului, in mai multe etape, a fost de 170 lei . Directorul general are obligatia legala sa raspunda in termen de 48 de ore. In functie de raspunsul lui, vom decide daca vom continua demersurile privind conflictul de munca sau ajungem la o intelegere. Daca vom continua conflictul, ne vom adresa pentru conciliere la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Arges", a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD.

Liderii Sindicatului Automobile Dacia spun ca sunt deschisi la negocieri
si ca vor accepta fiecare intalnire cu reprezentantii patronatului. "Probabil ca si miercuri vor avea loc noi negocieri. Avem dispozitia legala de a participa la toate negocierile cu administratia. Repet, daca nu se ajunge la o intelegere, vom parcurge toate formele de protest prevazute de lege", a mai precizat Ion Iordache.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri