Primaria sectorului 6 va organiza o noua licitatie pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar, dupa ce, recent, edilii au adoptat o hotarare de consiliu privind studiul de oportunitate si regulamentul de efectuare a acestei activitati, care prevede majorarea tarifelor actuale.
Spre deosebire de hotararea precedenta privind ridicarea de masini, edilii planuiesc, de aceasta data, sa incaseze si o redeventa de 10% din sumele colectate de firma care va castiga licitatia, arata NewsIn.

In privinta tarifelor, pentru o masina sub 2,5 tone, suma ce va trebui platita de proprietar pentru a-si recupera autoturismul ajunge la 850 de lei: 100 de lei pentru fotografiere, 250 de lei ridicarea, 250 de lei transportul si 250 de lei depozitarea pentru 24 ore.

Pentru masinile intre 2,5 si 3,5 tone, proprietarii ar urma sa scoata din buzunar cate 1.500 de lei: 100 de lei fotografierea, 400 de lei ridicarea, 400 de lei transportul si 600 de lei depozitarea. Pentru masinile peste 3,5 tone, suma creste la nu mai putin de 5.100 de lei : 100 lei fotografierea, 1.200 de lei ridicarea, 1.800 de lei transportul si 2.000 de lei depozitarea.

Noul tarif pentru deblocarea masinii va fi de 200 de lei pentru o masina sub 2,5 tone si de 600 de lei pentru una peste 3,5 tone.

Hotararea precedenta a Consiliului Local al sectorului 6, din 29 ianuarie 2009, prevedea un tarif de 500 de lei in cazul unei masini sub 2,5 de tone: 150 de lei ridicarea, 150 de lei transportul si 200 de lei depozitarea pentru 24 de ore.

Firma castigatoare a licitatiei va trebui sa dispuna de 10 autospeciale cu macara, "pentru asigurarea numarului mediu de masini ridicate zilnic si capacitatea maxima de 150 masini in zilele in care este nevoie", fiind necesare si 200 de dispozitive pentru blocarea masinilor, potrivit hotararii de consiliu a sectorului 2.

Vor fi ridicate autovehiculele parcate ilegal, cele care au anuturi publicitare si sunt pe domeniul public al sectorului 6, precum si cele oprite sau stationate abuziv in incinta parcarilor private. "In cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, autovehicul sau vehiculul stationeaza o perioada mai mare de 7 zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu se considera abuziv ocupat, autovehiculul sau vehiculul urmand a fi ridicat", se mai arata in hotarare.

Ridicarea de masini in sectoarele capitalei a creat numeroase nemultumiri in randul soferilor, acestia acuzand atat lipsa locurilor de parcare, cat si modul aleatoriu in care ar fi ridicate autoturismele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri