Cel de-al doilea model diesel Infiniti, EX, are un pret pe piata romaneasca de 48.100 euro cu TVA.
Vanzarile vor incepe in luna iulie si se estimeaza ca modelele EX diesel vor reprezenta 80% din totalul modelelor EX vandute.

Varful de lance al gamei este o noua versiune GT Premium echipata standard cu o serie de tehnologii de siguranta inovatoare, disponibile in premiera pe un model Infiniti in Europa. Printre aceste dotari se numara o functie care readuce masina in banda de rulare corecta pe autostrada si avertizeaza soferul cu privirile la coliziunile iminente.

Motorul V6 diesel de 3,0 litri 238 CP are un consum de 8,5 l / 100 km in ciclu mixt. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 7,9 secunde. Emisii de CO2 sunt de 224 g/km.


Versiunea de baza a modelului EX30d este echipata in versiunea standard cu transmisie automata cu 7 trepte cu sistem Adaptive Shift Control (ASC), tractiune integrala cu distributie activa a cuplului, faruri adaptive cu Xenon, senzori de parcare fata si spate, jante de 18” din aliaj, vopsea „auto-cicatrizanta” rezistenta la zgarieturi (Scratch Shield), scaune fata reglabile electric, bancheta spate rabatabila electric, cruise control, un sistem audio cu 7 difuzoare cu magazie cu 6 CD-uri, MP3 player si mufa Aux-In si Bluetooth pentru conectivitate mobila.

La versiunea EX30d GT se adauga tapiteria din piele, scaunul soferului reglabil electric pe 10 directii cu memorie, scaunul pasagerului reglabil electric pe 8 directii, coloana de directie reglabila electric, scaunele fata incalzite, aeratoarele spate pentru aer conditionat si cuierul pentru jacheta.

Noua versiune EX GT Premium, disponibila atat in varianta EX30 diesel, cat si in cea EX37 pe benzina, imbina functiile versiunii GT cu inovatorul program creat de Infiniti și numit „scut de siguranta”care include functii precum Intelligent Cruise Control (ICC) pentru intreaga plaja de viteza, Intelligent Brake Assist (IBA) si avertizarea in cazul unei coliziuni frontale (FCW - Forward Collision Warning).

Sistemul ICC mentine o distanta sigura fata de masina din fata in timpul functionarii. Cand sistemul de cruise control este oprit (cea mai mare parte a timpului pentru majoritatea soferilor), sistemele IBA si FCW sunt permanent in alerta. Acestea nu doar avertizeaza soferul cu privire la distanta insuficienta fata de vehiculul din fata, ci si pregatesc puternicul sistem de franare cu discuri la toate rotile pentru o oprire de urgenta, in cazul in care aceasta ar fi necesara.

Motorul diesel pe SUV-ul FX30 in echiparea GT costa de la 57.100 euro cu TVA .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri