Fabrice Cambolive, directorul comercial Dacia, a anuntat in cadrul conferintei de prezentare a datelor semestriale, ca toate modelele romanesti vor avea motorizari Euro5 la 1 ianuarie 2010, iar Duster va beneficia de un motor mai puternic si de o transmisie automata.
“Toate modelele Dacia vor avea motorizari Euro5 pana la 1 ianuarie 2011. In prezent doar motorul pe benzina de 1,2 litri 75 CP este Euro 5. Dacia Duster va avea un motor pe benzina mai puternic si o cutie cu transmisie automata”, a declarat Cambolive.

Modelele Dacia Euro5 ar putea deveni mai scumpe.

"Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicat decat cele Euro4, de aceea nu excludem posibilitatea ca pretul masinilor sa creasca. Vom cauta solutii pentru a mentine acelasi pret", a mai spus Cambolive.

Duster, al saselea model al gamei Dacia, are peste 35.500 de comenzi de la lansarea sa, in luna martie, fiind livrate doar 15.000 de unitati.
In Romania, Duster s-a impus deja drept cel mai vandut model in segmentul 4x4, cu aproape 3.000 de comenzi si 1.522 unitati livrate pana la sfarsitul lunii Iunie.

Din totalul comenzilor Duster, 53% au fost cu tractiune 4x4, 92% au fost in versiunea Laureate si 12% au avut tapiterie din piele.

Logan este cel mai vandut model din gama Dacia pe piata romaneasca, majoritatea comenzilor fiind prin Pogramul Rabla.

In Europa, Sandero si Logan MCV sunt cele mai vandute modele Dacia.

Capacitatea maxima a Uzinei Dacia este de 350.000 de unitati. In prezent cadenta la fabrica este de 1.366 de unitati.

Efectul TVA de 24%, este potrivit lui Cambolive o piata auto in scadere in urmatoarele 3 luni, cu pana la 10.000-15.000 de masini.

Record de vanzari pentru Dacia, in plina criza
. Constructorul roman de automoile Dacia a vandut in primul semestru 181.826 vehicule in crestere cu 18,2% fata de cele 153.874 unitati livrate in perioada similara a anului trecut.

Dacia a vandut pe piata romaneasca in primul semestru al acestui an 19.294 vehicule, corespunzator unei cote de piata de 33,5%, in crestere cu 3,5 puncte fata de intervalul similar din 2009.

Prin programul Rabla, Dacia a comercializat 14.000 de vehicule de la inceputul anului.
Vanzarile Dacia pe pietele internationale au depasit 162.500 unitati, ceea ce reprezinta aproape 90 % din totalul livrarilor marcii in primul semestru.

In Europa Occidentala, Dacia a inmatriculat de la inceputul anului, trei sferturi din masinile exportate. Cu o cota de piata de 1,6%, in crestere cu 0,3 puncte procentuale fata de perioada similara a anului trecut, Dacia a inregistrat cea mai puternica ascensiune a vanzarilor sale dintre toate marcile comercializate in Europa Occidentala (+29,2%).

Franta a devenit principala piata pentru marca Dacia (64.287 unitati vandute). La sfarsitul lunii iunie, ea ocupa locul al saselea in clasamentul vanzarilor din Hexagon, cu o cota de piata de 4,5%. Daca se iau in calcul doar vanzarile catre persoane fizice, atunci Dacia se situeaza chiar pe pozitia a patra pe piata franceza in primul semestru 2010.

Locul al doilea in clasamentul vanzarilor pe plan international este ocupat de Germania, cu 17.107 vehicule Dacia vandute, urmata de Italia, cu 13.755 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri