Volkswagen Golf a fost cel mai vandut model in iulie pe piata auto europeana, o luna in care vanzarile de masini noi in Europa au inregistrat cea mai mare scadere din acest an, de peste 17%, pana la 1,06 milioane masini.
In Germania, cea mai mare piata europeana, vanzarile au scazut de la circa 340.000, la sub 240.000 unitati in iulie.

Modelele Fiat Punto si Panda au iesit din top 10 cele mai vandute modele in Europa, potrivit leblogauto.com

Noua generatie Polo ajunge pe locul 2 la vanzari in Europa cu 30.110 unitati, in crestere cu 85%.

Pentru prima data un crossover si-a facut loc in topul celor mai vandute modele in Europa. Cu 20.510 unitati, Nissan Qashqai intra in top 10 vanzari, pe pozitia a 9-a.

Top 10 cele mai vandute masini in Europa in iulie


Scaderea din iulie a facut ca piata auto europeana sa coboare in ianuarie - iulie la 8,53 milioane unitati, de la 8,66 milioane masini in acelasi interval din 2009.

Dupa primele 7 luni, Germania a ramas cea mai mare piata cu 1,7 milioane masini noi vandute (-29%), urmata de Franta cu 1,38 milioane (+5%) si Italia cu 1,32 milioane (-1,5%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri