Toyota ar putea opri incepand din anul 2013 exportul sedanului Corolla din Japonia, mutand productia in afara tarii, pentru a combate impactul aprecierii yenului asupra veniturilor, potrivit ziarului Tokyo Shimbnu, preluat de Reuters.
Cresterea si stabilizarea yenului la maximul ultimilor 15 ani fata de dolar ameninta competitivitatea exporturilor japoneze si determina companiile sa mute operatiunile de productie in afara tarii, scrie Mediafax.

Toyota va da drumul, din toamna anului viitor, la asamblarea modelului Corolla la noua fabrica a concernului din statul american Mississippi.

Purtatorul de cuvant al Toyota Paul Nolasco a declarat ca grupul vrea sa-si optimizeze structura globala de productie, dar ca nu s-a luat inca vreo decizie privind mutarea productiei destinata pietelor internationale in afara Japoniei.

Criza financiara globala a declansat un indelungat trend ascendent al yenului pe pietele monetare. Moneda nipona s-a apreciat puternic fata de dolar si euro in ultimii doi ani, afectand semnificativ veniturile si profiturile exportatorilor.

Industria auto a fost probabil cea mai afectata, inregistrand o scadere a productiei de 31,5% in 2009, la 7,93 milioane de masini, sub 10 milioane de unitati pentru prima data in opt ani. Exporturile auto s-au redus totodata cu 46%, constructorii cautand sa-si reduca expunerea la cursul valutar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri