Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut in trimestrul al treilea cu 20,1% fata de perioada iulie-septembrie 2009 si cu 8,9% comparativ cu trimestrul anterior, la 77.833 masini, potrivit datelor publicate de INS.
Astfel, in perioada analizata, inregistrarile de autoturisme noi au urcat cu 22,3% fata de trimestrul trei al anului trecut, la 75.914 unitati, in timp ce inmatricularile de mopede si motociclete au coborat cu 31,3%, la 1.710, iar cele de autobuze si microbuze cu 10,3%, la 209 unitati, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.

Numarul de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor a urcat usor in trimestrul al treilea, de la 10.105 unitati in perioada similara a anului trecut la 10.153. Fata de trimestrul al doilea s-a constatat o scadere cu 5,7%.

La categoria autocamioane s-a inregistrat, in trimestrul al treilea, fata de perioada iulie-septembrie 2009, o crestere de 3,3%, la 6.049 unitati, in timp ce autotractoarele si remorcile si semiremorcile au scazut cu 60%, la doua unitati, si, respectiv, cu 3,4%, la 4.102 unitati.

In primele noua luni, numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut cu 25,6% fata de perioada similara a anului trecut, iar numarul inregistrarilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a coborat cu 20,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri