Doar pentru ca iti schimbi jobul nu inseamna neaparat ca vei fi mai fericit. Se poate intampla sa te trezesti la fel de nemultumit si in cadrul noului loc de munca. Ce trebuie sa faci ca sa nu te regasesti intr-o situatie asemanatoare?

Totul depinde de cat de pregatit esti pentru a face aceasta schimbare; ca sa te indrepti in directia potrivita trebuie sa iei in considerare cateva lucruri care te vor ajuta sa vezi imaginea de ansamblu si nu doar sa te limitezi la ceea ce faceai deja.

Investeste in dezvoltarea abilitatilor

Nu este usor sa te pregatesti pentru un alt job; trebuie sa depui mult efort pentru a te asigura ca vei obtine in cele din urma postul dorit. Asta presupune sa mergi la cursuri si evenimente legate de domeniul tau pentru a putea invata cat mai multe.Daca nu iti schimbi jobul pentru unul care sa iti solicite cunostintele si care sa iti permita sa evoluezi pe plan profesional atunci care mai este rostul?

Acorda timp introspectiei

Nu poti sa te arunci cu capul inainte fara sa stii exact ce vrei de la noul loc de munca. Gandeste-te la obiectivele pe care ti le-ai setat si la modul in care acest job te va determina sa iti atingi potentialul. Si cum nu este de ajuns sa stii ce iti doresti cu adevarat, trebuie sa iti faci si un plan. Dupa ce treci de fiecare etapa mica a planului tau, asigura-te ca te rasplatesti singur intr-un fel sau altul intrucat este drum lung pana la atingerea obiectivului principal si pe parcurs iti poti pierde din vointa si perseverenta.

Mentine puterea de concentrare

In momentul in care vrei sa iti schimbi locul de munca poate aparea un numar infinit de lucruri care iti pot distrage atentia. Ce anume te determina sa te concentrezi mai bine la insusirea unor abilitati care sa te ajute sa obtii un job mai bun? Motivatia. Fara motivatie te simti pierdut deoarece nu mai gasesti puterea de a urma chiar si pasii simpli pe care trebuie sa ii faci pentru a-ti atinge scopul.

Conform The Muse.com, este bine sa faci o lista cu lucrurile pe care le-ai realizat la sfarsitul fiecarei zile datorita faptului ca astfel vei fi motivat sa te implici mai mult in activitatile tale. Un alt mod de a ramane motivat este sa “recunosti impactul” pe care il ai asupra celor din jurul tau; asta te va incuraja sa iei initiativa si sa faci o schimbare in ceea ce priveste cariera ta.

Intelege-ti nevoile si limitele

Probabil ca ai un motiv bun pentru care vrei sa iti schimbi jobul fie ca este vorba de mediul neplacut sau de oportunitatile putine pe care compania respectiva ti le pune la dispozitie. Din nou, ar fi bine sa apelezi la introspectie; in felul acesta iti dai seama de ce anume ai nevoie pentru a te putea simti implinit. Limitele tale reprezinta un alt aspect de care trebuie sa tii cont pentru a putea avea succes. Cat departe esti dispus sa mergi si care sunt slabiciunile care te pot impiedica sa obtii ceea ce iti doresti? Cu cat te cunosti mai bine, cu atat mai mult iti va fi mai usor sa iti stabilesti si atingi obiectivele.

Scapa de temerile tale

Sa gasesti un mod prin care sa nu te mai lasi controlat de frica si de indoieli nu este deloc usor; poate ca este una dintre cele mai dificile schimbari pe care trebuie sa le faci. Imagineaza-ti cum ar fi sa obtii in cele din urma jobul mult visat dar nici nu incepi bine lucrul ca te si gasesti in situatia in care teama de esec nu iti permite sa te implici in munca ta.

Pe langa faptul ca iti irosesti potentialul, vei sta mereu cu stresul ca in orice moment poti fi dat afara pentru ca efortul tau nu conteaza pentru noua ta echipa sau ca vei face o greseala care te va costa locul de munca. Pe masura ce trece timpul iti va fi mai greu sa rezolvi problemele legate de temerile tale deoarece te vei obisnui cu situatia respectiva chiar daca este una neplacuta.

Informeaza-te

Nu te angaja in alta parte fara sa fii sigur ca stii care sunt valorile si misiunile noii companiei si cum te poate ajuta aceasta sa progresezi. Cata vreme impartasesti aceleasi valori cu viitoarea ta echipa, sansele ca munca ta sa aiba un impact mare asupra organizatiei sunt destul de mari.

Potrivit Forbes.com trebuie sa te folosesti de toate resursele disponibile pentru a afla mai multe informatii despre firma, echipa si jobul care te intereseaza. Interviul de angajare iti ofera prilejul de a pune angajatorului intrebarile potrivite ca sa obtii o perspectiva clara.

Imbunatateste-ti relatiile

Inainte de a lasa in urma jobul, nu uita sa procedezi astfel incat decizia ta sa nu creeze o stare neplacuta vechii tale echipe. Pentru a controla aceasta tranzitie este necesar sa stii ce atitudine trebuie sa adopti fata de seful si colegii tai; apeleaza la diplomatie atunci cand le explici cu sinceritate care sunt motivele pentru care te-ai hotarat sa pleci si arata-le faptul ca esti recunoscator pentru influenta pozitiva pe care au avut-o asupra ta.

Sursa foto: HieroGraphic, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri