Tinerii din Romania sunt din ce in ce mai debusolati, sunt presati sa fie buni in cat mai multe domenii si nu isi urmeaza pasiunile. Asa ca nu e suprinzator ca multi ajung sa urmeze facultati care nu sunt in conformitate cu profilul lor vocational, ceea ce duce la un viitor adult cu rezultate slabe in cariera. Mihaela Feodorof, proprietar al companiei Yourway Life & Career Counseling, a povestit in cadrul emisiunii WALL-STREET 360 cum pot fi poate fi schimbata aceasta situatie.

Compania pe care o conduce Mihaela Feodorof realizeaza evaluari vocationale ale tinerilor, care le arata acestora domeniile de activitate pe care este bine sa se axeze in cariera sau daca vor fi antreprenori de succes ori se vor simti mai bine ca angajati in companii.

"Aceste evaluari vocationale sunt un bun predictor al domeniului pe care un tanar il va studia cu placere, sigur ca va face un efort, dar nu va resimti, pentru ca il pasioneaza domeniul", a explicat Mihaela Feodorof.

Tinerii ar trebui sa se axeze pe cateva materii

"In ultima perioada, sunt prea de multi tineri debusolati. Au fost destul de multe rapoarte cu domenii moderat similare si nu foarte similare sau similare, ceea ce inseamna ca tinerii nostri sunt buni la toate, sunt incurajati sa faca fata unei varietati de activitate educationala si atunci ei se irosesc, in loc sa se axeze pe 2-5 materii de studiu care au legatura cu ce isi propun sa faca in viata profesionala. Mai degraba, se disipa, incercand sa faca fata tuturor cerintelor", a explicat Feodorof.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri