Meseria de curier nu este tocmai o pozitie la care te-ai gandi ca cineva tine cu dintii, insa, in realitate, multi dintre cei care o practica sunt indragostiti de ceea ce fac. Ioana Toma, HR manager Urgent Cargus, a aratat ca nu sunt putine ocaziile in care le propune curierilor sa avanseze in alte functii, iar acestia refuza.

“Am intrebat curierii ce isi doresc sa faca mai departe, spunandu-le ca scoatem posturi la concurs. Au spus insa ca nu isi doresc sa faca altceva. Multi spun «Eu in masina mea sunt sef. Ma mai suna seful, insa el este acolo, eu sunt in masina mea. Imi place sa cunosc oameni, iar, in plus, eu sunt sef pe timpul meu si n-as putea sa stau la birou»”, a detaliat Ioana Toma.

Urgent Cargus are in prezent o echipa formata din 1.100 de persoane, dintre care 200 sunt curieri. De asemenea, compania subcontracteaza, in functie de nevoi alti 2.000-2.500 de curieri.

Curieratul, meserie stresanta

Ioana Toma recunoaste ca meseria de curier nu este una deloc usoara, ci, din contra, poate fi una destul de stresanta, daca ne gandim la calitatea drumurilor din tara noastra.

“Este o meserie stresanta, mai ales ca vorbim despre strazile din Bucuresti, iar in Bucuresti pentru orice sofer este stresant sa mearga cu masina”, a adaugat Toma, HR manager Urgent Cargus.

Citeste in Wall-Street PRO ce dificultati intampina compania in procesul de recrutare

Ce calitati trebuie sa aiba un curier

Pe langa permis de conducere si sa stie sa conduca, un curier trebuie sa stie si sa zambeasca.

“Un curier trebuie sa stie sa conduca, sa cunoasca orasul, dar trebuie si sa fie o persoana foarte organizata, care sa isi aranjeze coletele, astfel inca sa nu merga de mai multe ori pe aceeasi strada. Ne uitam si la partea de orientare spre client, daca sunt prietenosi, daca stiu sa zambeasca, daca pot in conditii de stres sa nu reverse aceasta stare asupra clientilor”, a reliefat Ioana Toma.

Proiectul de HR “Eroul si Expertul – fuziunea a doua companii de curierat” realizat de Urgent Cargus a intrat in finala competitiei HR Transformation Challenge, sustinuta de SAP SuccessFactors, care premiaza cele mai bune programe de acest gen implementate de companii din Europa Centrala si de Est.

Compania de curierat Urgent Cargus detine si utilizeaza o retea nationala de 72 centre si depozite si o flota de peste 2.600 de vehicule de curierat. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 76,8 milioane de euro.

Sursa foto: ESB Professional, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri