Patru din zece companii din Marea Britanie ofera angajatilor posibilitatea de a-si alege tipul de beneficii extrasalariale pe care il vor primi, in limita unei stume agreate anterior, in timp ce alte 15% dintre companii sustin ca analizeaza posibilitatea implementarii unei astfel de politici, conform unui studio al companiei de consultant Mercer, desfasurat, la nivel global, in 1700 de organizatii.
Marea Britanie are un scor ridicat in ceea ce priveste acordarea posibilitatii de stabilire indifviduala a bonusarii, fata de alte tari europene si din SUA.

“ Cu siguranta, exista o tendinta in a modifica tipul de bonificatii destinate angajatului in functie de preferintele si nevoile acestuia, in limita unui buget alocat egal fiecaruia, in parte. Ratiunea pentru aceasta strategie consta in posibilitatea de crestere a motivatiei si productivitatii angajatilor si chiar si de reducere a costurilor.

In criza, un numar semnificativ de organizatii au diminuat valoarea pachetelor salariale pentru a reduce costurile, iar acum se gandesc la o variant care ar oferi motivatie angajatilor. Alegerea tipului de bonusare pare a fi una dintre solutiile castigatoare” sustine Jeffrey Fox, unul dintre realizatorii studiului.

Competitivitatea pe piata a fost principalul motiv de aplicare a diferentierii tipurilor de bonusuri pentru 86% dintre companiile britanice, in timp ce alte 71% sustin ca tactica va spori increderea si fidelitatea angajatilor fata de companie. In aceste conditii, solutia pare sa fi fost potrivita, peste trei patribi dintre companii raportand o rata crescuta de satisfactie in randul angajatilor.

Pe plan regional, posibilitatea prioritizarii anumitor beneficii este o practica comuna in companii din Europa si in America de Nord, fata de organizatii din Asia sau America Latina. Insa ponderea acestor companii variaza semnificativ chiar si in interiorul Batranului Continent.

Astfel companiile din Olanda, Spania si Marea Britanie ofera diferentiat aceste beneficii in proportie de 53%, 44% respectiv 42%. Comparativ, in Italia si Rusia numai 13%, respective 16% dintre companii lasa alegerea in mainile angajatilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri