Mai mult de jumatate din contabili se afla in cautarea unui nou job, arata un studiu realizat de CareerinsAudit.com, unul din cele mai importante site-uri de joburi destinate specialistilor din audit si consultanta din intreaga lume.

In urmatoarele 6 – 12 luni se estimeaza ca procentul contabililor care sa vrea un nou loc de munca va creste la 75%. Analiza metioneaza ca aproape patru din zece contabili nu au fost promovati din cauza turbulentelor economice.

Pe langa recesiune, un alt motiv pentru care contabilii vor sa se dezvolte in alta parte il constituie prioritatile pe care le au angajatorii actuali.

Peste trei sferturi (77%) din respondenti au precizat ca firma la care lucreaza ar putea face mult mai multe lucruri pentru a-i ajuta sa-si dezvolte cariera, in vreme ce aproape jumatate cred ca pregatirea lor s-ar putea face prin sprijin si training.

Totodata, opt din zece contabili au spus ca ar fi dispusi sa se mute in alta tara pentru un nou job. Pe primul loc in topul destinatiilor se afla tarile din Europa de Vest, urmate de cele din Orientul Mijlociu.

34% din cei chestionati au declarat ca un echilibru intre viata personala si mediul de lucru i-ar determina sa se mute in alta tara, in vreme ce doar 18% au spus ca ar alege un job intr-un alt stat datorita unui pachet salarial mai bun.

Contabilii au devenit mai curajosi cand vine vorba de a cere o marire de salariu. Peste 50% din cei chestionati au spus ca acum este mult mai bine sa ceri o marire de salariu, decat era in urma cu 12 luni.

Studiul a fost realizat in august, pe un esantion de peste 600 de contabili.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri