Livrarile de gaze naturale ale E.ON Energie Romania au crescut in primul trimestru cu 3,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, dar pretul scazut de vanzare a determinat in intervalul mentionat costuri neacoperite de peste 240 milioane lei, potrivit companiei.
"Pe parcursul anilor 2009 si 2010 nivelul costurilor neacoperite a depasit 400 de milioane de lei. Aceasta situatie a continuat si in primul trimestru din 2011, cand s-au acumulat noi costuri de peste 240 de milioane de lei", informeaza Mediafax.

Compania sustine ca situatia trebuie revizuita de urgenta.

"Nu este nici sustenabil si nici acceptabil ca activitatea E.ON de furnizare a gazelor sa inregistreze in mod constant pierderi", au spus reprezentantii companiei.

Conform companiei, una dintre principalele provocari ramane pretul de achizitie al gazelor, neacoperit prin pretul final reglementat pentru consumatorii captivi.

Preturile reglementate sunt stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si sunt destinate in principal consumatorilor casnici.

ANRE a apreciat, intr-un document, ca solicitarile distribuitorilor si furnizorilor de gaze naturale de majorare a tarifelor reglementate sunt justificate de cresterea pretului de import si de utilizarea gazelor din depozite pentru o serie de consumatori industriali.

Livrarile E.ON au urcat in primul trimestru cu 3,4%, la 12 milioane MWh. In intervalul ianuarie-martie 2010 compania a furnizat 11,6 milioane MWh de gaze naturale.

Cea mai mare parte a livrarilor, respectiv 10 milioane MWh, a fost directionata catre populatie si firmele mici.

Guvernul s-a angajat fata de FMI si Comisia Europeana sa elaboreze pana in septembrie un calendar de eliminare a preturilor reglementate la gaze si electricitate, in perioada 2013-2015.

E.ON a investit in Romania, din 2005, circa 1,6 miliarde lei. In 2010 companiile E.ON de distributie a gazelor si electricitatii au alocat 323 milioane lei pentru modernizarea retelelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri