Pe piata romaneasca a laptelui exista doar evaziunea facuta de taranii care vand fara acte, a declarat presedintele Albalact, Raul Ciurtin, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca se vor lua masuri foarte dure de control al lactatelor din import.
"Nu stiu sa existe evaziune fiscala pe piata laptelui, mai ales in cazul importurilor", a spus Ciurtin., scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la TVR 1 ca se vor lua masuri "foarte dure" de control al lactatelor importate. El a facut declaratia in contextul unei discutii despre masurile impotriva evaziunii fiscale si a contrabandei.

"Pot sa va spun - si daca asta sperie pe cineva va trebui sa stie de pe acum - ca se vor lua masuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin si din Polonia, si din Ungaria si de peste tot", a afirmat Basescu.

Presedintele Albalact a spus ca piata laptelui este estimata la 800 de milioane de euro, "fara ceea ce vand taranii".
El a adaugat ca importurile reprezinta 10-15% din volumul total al pietei.

"Eu nu cred ca exista producatori si importatori de lactate pe piata neagra, ci doar tarani care vand direct sau in piete, nefiscalizat", a mai spus Ciurtin.

Cu afaceri de 62 de milioane de euro anul trecut, Albalact este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri