Cei peste 800 de salariati ai fabricii Electrolux din Satu Mare au intrat, joi, in greva de avertisment de doua ore, nemultumiti de refuzul patronatului de a valida contractul colectiv de munca din anul 2011 si pentru anul 2012, acesta fiind primul pas spre greva generala.
Potrivit presedintelui Sindicatului "Samus" din fabrica Electrolux, Sorin Faur, cei 820 de membri de sindicat au intrat in greva de avertisment deoarece patronatul fabricii refuza sa valideze contractul colectiv de munca din anul 2011 si pentru anul 2012, precum si sa acorde o crestere salariala de 100 de lei de la 1 ianuarie si de 100 de lei de la 1 septembrie, scrie Mediafax.

"Schimbul intai a intrat, joi, in greva de avertisment, de la ora 12.30 pana la 14.30, iar schimbul al doilea va intra in greva de avertisment intre orele 15.30 si 17.30. Este o greva de avertisment pasnica. Pe parcursul celor doua ore de greva din fiecare schimb, muncitorii vor sta la locurile lor de munca si isi vor inceta activitatea, fara sa vocifereze sau sa iasa in curtea fabricii”, a declarat Sorin Faur.

In urma unui referendum organizat saptamana trecuta in fabrica, 725 din cei 820 de membri de sindicat au semnat pentru declansarea grevei generale.

Faur a afirmat ca sindicalistii vor intra in greva generala pe termen nelimitat incepand din 24 ianuarie.

Sindicalistii au deschis conflict de munca inca din 6 ianuarie, pentru ca patronatul fabricii refuza sa valideze contractul colectiv de munca din anul 2011 si pentru anul 2012, precum si sa acorde o crestere salariala de 100 de lei de la 1 ianuarie si de 100 de lei de la 1 septembrie.

De la deschiderea conflictului de munca au avut loc mai multe runde de negocieri, inclusiv o sedinta de consiliere organizata la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Satu Mare, dar nu au dus la niciun rezultat.

Joi, conducerea Electrolux a refuzat sa ofere un punct de vedere despre greva de avertisment a angajatilor, insa in urma cu cateva zile a transmis un comunicat in care sustinea ca liderii de sindicat din companie refuza sa discute propunerile pe care le are compania si ca Electrolux vrea sa continue negocierile pana cand se va ajunge la o intelegere convenabila pentru ambele parti.

Fabrica Electrolux din Satu Mare, parte a concernului suedez Electrolux, produce aragazuri pentru piata din Romania, dar si pentru tarile vecine si din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri