Fondul de private equity Resource Partners a preluat, alaturi de trei manageri ai companiei, pachetul majoritar (71%) din reteaua de centre de fitness World Class, a confirmat pentru wall-street.ro Dan Farcasanu, director de investitii la Resource Partners.

"Negocierile au inceput la jumatatea anului trecut, iar tranzactia a fost semnata vineri, 28 februarie ", spune Dan Farcasanu, cel care anterior a lucrat in cadrul altor doua fonduri de private equity relevante, Carlyle si GED Capital.

Resource Partners, companie ce administreaza fonduri de private equity axate pe Polonia si Romania, a cumparat pachetul majoritar din World Class de la fondul norvegian de investitii NorgesInvestor, iar Dumitru Iulian Velenza si Maria Andreea Velenza raman in continuare actionari in companie.

"Ne vom concentra pe Romania si vom extinde reteaua World Class in Bucuresti si in alte orase din tara", au spus oficialii Resource Partners.

Valoarea tranzactiei este confidentiala, insa alte deal-uri din regiune cu active care constau in centre de fitness au fost evaluate cu un multiplu de EBITDA de 8. Nivelul EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) obtinut in 2013 de operatiunile World Class este de aproximativ doua milioane de euro, ceea ce rezulta, potrivit calculelor wall-street.ro, ca o evaluare onesta a companiei se cifreaza la aproximativ 16 milioane de euro.

Conform informatiilor apropiate situatiei, tranzactia a constat, pe langa achizitia de catre Resource Partners, si intr-un proces de management buy-out (preluare de catre manageri). Cei trei executivi, proaspat actionari minoritari ai World Class Romania, sunt Mikael Fredholm, CEO World Class International, Milan Mirkovic, director de dezvoltare, si Gabriel Vasilescu, director de operatiuni al companiei.

Casa de investitii Capital Partners a oferit in aceasta tranzactie consultanta financiara managementului companiei, iar asistenta juridica a fost acordata fondului de investitii Resource Partners de catre avocatii RTPR Allen & Overy. Fondul norvegian de investitii NorgesInvestor a fost asistat juridic de casa de avocatura suedeza Magnusson.

World Class are o retea de 11 centre de fitness (9 in Bucuresti si cate unul in Timisoara si Cluj-Napoca), iar suma medie alocata de clienti variaza intre 500 si 1.500 de euro pe an, insa sunt si clienti care platesc aceste sume intr-o luna.

Potrivit ultimelor informatii finanicare disponibile, reteaua World Class a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 32,3 mil. lei (cca. 7,4 mil. euro) si un profit net de 2,63 mil. lei (cca. 600.000 euro). Reteaua avea la momentul respectiv aproximativ 114 angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri