Producatorul de preparate din carne Angst a decis sa iasa din contractul de franciza incheiat in urma cu aproape trei ani cu retailerul francez Carrefour pentru 22 de magazine, a confirmat Sorin Minea, proprietarul Angst.

“A fost o decizie luata in urma unor discutii purtate cu reprezentantii Carrefour, o decizie luata de comun acord. Am iesit din franciza, insa ramanem parteneri. Noi le-am explicat ce dorim sa facem in continuare, avem o viziune diferita. Vrem sa ne concentram pe magazine specializate”, a explicat pentru wall-street.ro Sorin Minea, care controleaza un business de 42 mil. euro.

Potrivit acestuia, revenirea celor 22 magazine Angst Carrefour Express la brandul Angst nu va presupune costuri semnificative. Din cele 22 de locatii sapte se afla in proprietatea Angst, iar restul sunt inchiriate.

Pentru acest an proprietarul Angst intentioneaza sa extinda reteaua de magazine, fara a preciza insa numarul de noi unitati pe care le are in plan. Investitia intr-un magazin Angst variaza in functie de dimensiunea acestuia de la 30.000 de euro pana la 150.000 de euro, potrivit lui Sorin Minea.

Primul magazin sub sigla Carrefour Express a fost inaugurat in zona Domenii din Capitala pe 12 octombrie 2011.

Inainte de decizia Angst, grupul Carrefour opera in Romania 171 de magazine dintre care 80 de supermarketuri “Market”, 65 de magazine de proximitate “Express”, 25 de hipermarketuri “Carrefour” si un magazin online.

Carrefour mai are incheiate contracte de franciza cu Pronto (Bucuresti), Sigma (Giugiu) si RostCom (Brasov).

Angst a fost infiintata in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst.

Grupul Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri