Hornbach, singurul retailer german de bricolaj ramas pe piata din Romania, va deschide in toamna magazinul din Sibiu, noua unitate urmand sa se situeze pe fostul spatiu comercial detinut de catre OBI in orasul din Transilvania.

Potrivit unor informatii obtinute de catre wall-street.ro, nemtii de la Hornbach vor deschide in perioada septembrie-octombrie a acestui an viitoarea unitate din Sibiu, un spatiu comercial de circa 10.000 mp in care vor lucra aproximativ 100 de angajati.

Intr-un comunicat oficial dat publicitatii de catre retailerul german in toamna anului trecut, Hornbach anunta achizitia terenului pe care s-a situat fostul magazin OBI, un spatiu de circa 10.000 de metri patrati, care pe parcursul acestui an ar fi urmat sa fie adaptat dupa modelul lantului german de magazine, cu spatii extinse de vanzare si zone tematice dedicate cumparaturilor.

„Hornbach a preluat fosta locatie OBI din Sibiu, inchisa inca din luna iulie a acestui an (2014 – n.red), si, in urmatoarea perioada, vom incepe reamenajarea acesteia si transformarea sa intr-un magazin la standardele Hornbach”, a declarat Mugurel Horia-Rusu (foto mai jos), directorul general Hornbach, in toamna anului trecut. Acesta a adaugat atunci ca deschiderea noii locatii este planificata pentru urmatorul an financiar (martie 2015 – februarie 2016).

Hornbach a inceput angajarile pentru magazinul din Sibiu

Retailerul german de bricolaj Hornbach a inceput deja angajarile pentru viitorul magazin din zona Transilvaniei, al saselea al retelei, iar o serie de anunturi de recrutare se gasesc deja pe lista marilor site-uri de profil. De exemplu, Hornbach a postat un anunt in care cauta un responsabil pentru raionul marfurilor nealimentare, principalele conditii fiind ca potentialul candidat sa aiba studii superioare,minimum 2 ani de experienta in domeniu, in timp ce principalele responsabilitati vizeaza acordarea de consultanta clientilor, aranjarea produselor pe raft, amenajarea raionului de care va fi responsabil in functie de evenimentele importante ale magazinului, dar si mentinerea curateniei si ordinii in cadrul raionului.

Cui va da piept Hornbach in Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai mari si importante orase din zona Transilvaniei, un punct pe harta tarii care a adunat in ultimii ani un interes tot mai mare din partea retailerilor specializati. O data cu achizitia operatiunilor Baumax de catre Leroy Merlin, Hornbach va da in Sibiu peste retailerul francez, diferenta fiind aceea ca nemtii vor detine spatiul de vanzare in nordul orasului, in timp ce magazinul Baumax (Leroy Merlin) se situeaza in zona de sud a orasului.

Exista avantaje si dezavantaje in Sibiu, cel putin pe segmentul de bricolaj. Dintre cele doua puncte de vanzare in bricolaj magazinul Baumax (viitor Leroy Merlin) este situat in complexul comercial Sibiu Shopping Center, cel mai mare spatiu de vanzare si entertainment din oras, viitorul magazin al Hornbach nefiind “sustinut” de o galerie comerciala care sa ii impulsioneze vanzarile datorita numarului mai mare de clienti care isi fac cumparaturile in sudul orasului.

Pe langa Baumax, galeria comerciala Sibiu Shopping Center mai dispune si de alte magazine mari precum hipermarketul Carrefour, dar si alte magazine de shopping cunoscute precum Humanic, New Yorker sau Mobexpert.

In ceea ce priveste pozitionarea vechiului magazin OBI din Sibiu situat in zona de Nord, pe terenul caruia anul viitor se va regasi cel de-al saselea magazin Hornbach, aceasta pare mai mult o zona industriala decat una comerciala. Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafata de vanzare interioara de 10.000 de metri patrati.
Potrivit directorului general Hornbach Romania, pozitia noului magazin este avantajoasa din punct de vedere al traficului, aflandu-se pe artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

Ce orase se mai afla pe lista Hornbach: noi magazine in Cluj, dar si in estul Capitalei

Pe o piata efervescenta, marcata de reconfigurari si exituri, nemtii de la Hornbach, companie care detine la nivel local numai cinci magazine, planuieste sa deschida noi magazine in Romania, principalele locatii pe care le vizeaza fiind, pe langa Sibiu, in Cluj, dar si estul Capitalei.

„Inca de la intrarea pe piata locala, in 2005, ne indreptam atentia catre orase cu peste 300.000 de locuitori care sa permita realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate. Astfel, pe lista noastra se afla in acest moment orase precum Cluj, Sibiu, neexcluzand insa nici estul Capitalei”, a precizat Mugurel – Horia Rusu, directorul general Hornbach, intr-un comunicat dat publicitatii in toamna anului 2014.

In ceea ce priveste Capitala, se pare ca zona de est a devenit una dintre cele mai atractive puncte pe harta de bricolaj din Bucuresti, asta dupa ce tot nemtii de la OBI au inchis magazinul din zona Theodor Pallady, tot in vara acestui an.

Trei dintre magazinele Hornbach se afla in Bucuresti, alaturi de unul in Brasov si unul in Timisoara. Astfel, prin deschiderea locatiei din Sibiu, compania isi consolideaza prezenta in Transilvania. Hornbach a deschis primul magazin in 2007.

Hornbach, afaceri in crestere cu circa 10% si al doilea an consecutiv de pierderi

Hornbach, singurul retailer german ramas pe piata dupa exitul OBI de anul trecut si achizitia Praktiker de catre omul de afaceri Omer Susli, a bifat anul trecut afaceri in crestere cu circa 9%, la o valoare de 108 milioane de euro, depasind in acest fel pragul de 100 de milioane de euro, asa cum a anuntat intr-un interviu acordat wall-street.ro chiar in toamna anului trecut.

Citeste si:

    In ciuda evolutiei favorabile a business-ului la nivel local, lantul german de DIY, cu numai cinci magazine la nivel local, a inregistrat al doilea an consecutiv de pierderi, asta desi valoarea acestora s-a diminuat cu aproximativ 70%, la circa 1 milion de euro.

    Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

    Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri