MedLife, unul dintre cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 27,6 milioane de euro in primul trimestru din acest an. De asemenea, compania estimeaza ca va incheia 2016 cu o cifra de 117 milioane euro, iar in functie de concretizarea tranzactiilor aflate in derulare, ar putea ajunge la o cifra de afaceri de pana la 150 de milioane de euro.

„In 2016, am demarat un nou program de investitii ca urmare a contractarii creditului in valoare de 56 milioane de euro, si am anuntat alte doua tranzactii noi. In continuare, suntem in discutii avansate cu 3-4 operatori mari si daca vom finaliza respectivele tranzactii credem ca vom atinge o cifra de afaceri cumulata la nivel de grup intre 130 si 150 milioane euro”, a spus Mihai Marcu, presedintele CA Medlife.

Pe langa cele tranzactii, MedLife continua sa se extinda la nivel national, iar pentru a doua jumatate a anului, compania si-a propus sa deschida doua clinici noi in Brasov si in Ploiesti, urmand sa ajunga la o retea de 35 de unitati medicale de mari dimensiuni. Pentru urmatoare 12 luni, Medlife vrea sa fie prezent cu unitati proprii si in Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Suceava si Bacau.

„Deschiderea celor doua clinici vine ca rezultat al cererilor pe care le avem din partea clientilor multinationali. Piata pachetelor de preventie a crescut foarte mult la nivel local, astfel incat unitatile existente nu mai fac fata la cererile clientilor. De altfel, in primul trimestru, numarul arondatilor la serviciile noastre de preventie si profilaxie medicala a crescut cu 17.000 astfel ca intreg portofoliu de arondati MedLife la nivel national a ajuns la 450.000 de clienti corporate. Credem ca noua calificare a consultantilor fiscali privind imposibilitatea deductibilitatii asigurarilor facultative de sanatate va duce probabil la o crestere mai accelerata a serviciilor de preventie medicala”, a mai spus Marcu.

Pe langa investitia in clinici, Medlife doreste sa extinda si cel mai mare spital al grupului, Life Memorial Hospital si astfel va inaugura, in a doua jumatate a anului, un departament de radioterapie, ca urmare a achizitionarii a doua acceleratoare de ultima generatie, precum si o noua sectie cu 40 de paturi.

„Intentia de a intra pe o noua nisa medicala, radioterapie oncologica, reprezinta un pas firect in dezvoltarea noastra pe segmentul spitalicesc. In ultimii ani, chirurgia oncologica a inceput sa aiba o pondere din ce in ce mai mare in randul interventiilor chirurgicale pe care le derulam”, a conchis Mihai Marcu.

MedLife, apel catre Finante si ANAF pentru abonamente deductibile fiscal

Reprezentantii companiei sunt de parere ca pentru o dinamica si mai mare a sectorului medical privat este nevoie si de implicarea autoritatilor, atat in ceea ce priveste contractarea serviciilor medicale, cat si in deductibilitatea asigurarilor facultative de sanatate si a serviciilor de preventie.

„Este pentru prima data in ultimii cinci ani cand contractarea serviciilor medicale se face mai tarziu de 1 iunie. Autoritarile trebuie sa inteleaga ca aceasta lipsa de predictibilitate duce la stagnarea sistemului medical in ansamblu. De asemenea, facem un apel catre Ministerul de Finante si ANAF sa rezolve problema deductibilitatii fiscalea asigurarilor voluntare pentru operatii de boli cronice, dar si pentru serviciile de preventie. In acest moment, bunii platitor de taxe achita din buzunar servicii la care au fost achitate asigurarile sociale de sanatate si este in defavoarea pacientului sa continuam aceasta directie”, a mai spus Marcu.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii. In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 16 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri