Franco Indian, companie farma din India, patrunde pe piata din Europa, Romania find locatia din care va fi coordonata expansiunea la nivelul intregului continent. Franco Indian preconizeaza ca va obtine in Romania o cifra de afaceri de 900.000 lei (200.000 euro) in primul an, printr-o retea de distributie de minim 1.500 farmacii la nivel national. Compania estimeaza ca in anul 2020, dupa 4 ani de functionare, va inregistra in Romania o cifra de afaceri de 4.5 milioane lei ( 1 milion euro).

Franco Indian va accesa piata din Romania cu doua game de suplimente naturale: Dexorange si Natvie. RFI Pharma, compania care asigura expansiunea Franco-Indian atat in Romania, cat si in Europa, anunta ca in primele 6 luni de la lansare, 8.000 de produse in valoare de 150.000 lei vor fi oferite gratuit persoanelor cu boli cauzate de deficiente de vitamine si minerale, dar si celor cu posibilitati financiare reduse.

"Impreuna cu partenerii nostri de la Franco-Indian, am decis sa oferim gratuit produse in valoare de 150.000 lei(...) Vom oferi 8.000 de produse catre batrani si oameni cu posibilitati financiare reduse. Pachetele gratuite vor putea fi ridicate fie direct din farmaciile partenere, fie vor putea fi comandate online, pe site-ul companiei ce le distribuie, RFI Pharma" completeaza Radu Procop, Marketing Manager RFI Pharma Romania.

Estimare: In anul 2020,valoarea pietei suplimentelor alimentare va ajunge la 8.7 mld de dolari la nivel european

”Piata suplimentelor naturale din Romania este in continua crestere, doar in anul 2015 s-a inregistrat o cifra de 500 milioane de euro, atat din vanzarile in farmacii, cat si din cele online. Chiar daca inregistram aceasta valoare, tara noastra are mari carente in ceea ce priveste consumul de alimente nutritive, dar si de suplimente alimentare. Conform Euromonitor, la nivel european, se estimeaza ca valoarea pietei de suplimente nutritive va avea o crestere anuala de 9.5%, de la 7.9 miliarde de dolari in 2015 la o valoare estimata de 8.7 miliarde de dolari in 2020. Tarile fruntase raman Italia si Germania, insa Europa de Est arata o crestere surprinzatoare." spune Radu Procop, Marketing Manager RFI Pharma Romania.

Prezenta in peste 15 tari din Africa si Asia, Franco-Indian se extinde si pe continentul european. Romania este locatia din care va fi coordonata expansiunea la nivel european

" In urma cercetarilor noastre am identificat probleme de nutritie semnificative la romani (in 2014, 173.138 romani prezentau probleme cauzate de deficienta de vitamine din organism, in crestere fata de 2012, cand numarul acesta nu depasea 147.000).” spune Manjalay Benny Joseph, reprezentant Franco-Indian Pharmaceuticals.

Bolile de nutritie, printre principalele cauze ale bolilor grave cu care se confrunta romanii

Alimentatia deficitara in vitamine si minerale impiedica functionarea normala a organismului, cauzand o serie de dezechilibre semnificative. De exemplu, alimentatia proasta, asociata cu stilul de viata sedentar, duce la obezitate. Intr-un studiu realizat de Ministerul Sanatatii in vara anului 2014, ”Obezitatea in Romania”, reiese ca obezitatea, cea mai importanta boala de nutritie a secolului nostru, apare din ce in ce mai frecvent in randul romanilor. Potrivit acestui studiu, rata obezitatii creste o data cu varsta, astfel ca in timp ce la adultii de pana in 39 de ani obezitatea apare in 9,9% din cazuri, procentul creste la 30,1% la grupa de varsta 40-59 ani si ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 ani. Potrivit aceluiasi studiu, obezitatea afecteaza 23% dintre barbati, fata de 20.3% dintre femei. Conform aceluiasi studiu, bolile cardiovasculare apar ca o consecinta a obezitatii si a depresiei, precum si a efectelor acestora. Asta inseamna ca alimentatia deficitara in vitamine si minerale faciliteaza instalarea bolilor de nutritie care, netratate la timp, pot cauza chiar si boli cardiovasculare grave.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri