Reprezentantii patronatelor din metalurgia romaneasca si-au retras oferta de majorare salariala facuta la ultima sedinta de negociere a anexei 2006-2007 a contractului colectiv de munca la nivel de ramura.
Desi la ultima intalnire cu sindicalistii, comisia de negociere a patronatelor din metalurgie a oferit o majorare de 6% a salariului minim existent la nivel de ramura incepand cu data de 1 noiembrie 2006 si o noua crestere de la 1 ianuarie 2007, fixata in cadrul unor negocieri viitoare, marti si-a retras oferta precedenta, prezentand una mult mai saraca.

Patronatul a spus ca acorda o crestere salariala de 6% de la 1 noiembrie care sa fie valabila pana la negocierile din toamna lui 2007. Deci a renuntat la cea de-a doua transa de majorare a salariilor, care urma sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2007 si pe care a oferit-o la ultimele negocieri, a declarat, marti, vicepresedintele Federatiei Sindicale a Siderurgistilor (FSS) din combinatul Mittal Steel Galati, dupa cum informeaza agentia NewsIn.

Nici comisia de negociere a sindicatelor nu a fost mai flexibila, mentinandu-si revendicarile salariale expuse pana acum, si anume o majorare de 6% din noiembrie si una de 10% din ianuarie. De asemenea, sindicalistii au cerut din nou cresterea de la 25% la 100% a sporului pentru zilele de sambata si duminica lucrate, solicitare respinsa de patronat, si majorarea cuantumului primelor de la 100 de lei noi, cat este in prezent, la 200 de lei noi.

La acest capitol, reprezentantii patronatelor refuzat sa pluseze cu mai mult de 20 de lei noi, astfel ca sindicatele au fost nevoite sa-si diminueze pretentiile, cerand 190 de lei noi. Discutiile dintre cele doua parti au ramas in divergenta la toate cele trei puncte dezbatute, urmand a fi reluate peste 15 zile.

In prezent, salariul minim existent la nivelul ramurii metalurgiei feroase, neferoase si refractare este de 445 lei noi. Acest domeniu de activitate inglobeaza aproximativ 55.000 de salariati, releva cele mai recente situatii intocmite de Ministerul Muncii. Ultima negociere a contractului colectiv de munca aplicabil la nivelul ramurii metalurgice a avut loc in vara lui 2004, iar urmatoarea este programata pentru anul 2008, liderii sindicali si patronatele negociind anual doar anexele referitoare la drepturile salariale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri